Latin Caz Solo Flütte Tek İsim 'Mihriban Aviral' Sahnedeydi - Son Dakika
Güncel

Latin Caz Solo Flütte Tek İsim 'Mihriban Aviral' Sahnedeydi

Flüt Sanatçısı Aviral, kendini yaşama döndüren Latin Caz'ı orkestra eşliğinde flütle baştan sona solo icra eden dünyadaki sayılı müzisyenden biri...

06.02.2016 15:09

Türkiye'nin ilk ve tek Latin Caz Flüt Virtüözü Mihriban Aviral, 5 Şubat 2016 Cuma akşamı Bilkent Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda Medicana sponsorluğunda bir konser verdi. Medicana Ankara Genel Müdürü Op. Dr. Gülçin Türkmen Sarıyıldız'ın evsahipliğinde gerçekleşen konsere, başta hekimler, iş dünyası ve sanatseverler olmak üzere kalabalık bir davetli kesimi katıldı. Sarıyıldız, konser sonunda sanatçıya plaketini takdim ederken, "toplumların gelişmişlik düzeyi ile sanatçılara ve sağlıkçılara verdikleri değerin bağlantılı olduğunu" ifade etti.

Mihriban Aviral kimdir?

Mihriban Aviral, dünyada da Latin Caz'ı orkestra eşliğinde flütle baştan sona solo icra eden sayılı müzisyenden biri olarak kabul ediliyor. Aviral, Ankara Devlet Konservatuvarı'nda başlayan müzik yolculuğuna, birincilikle girdiği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda devam etti. Yirmi beş yıl boyunca mesleğini Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda icra eden Sanatçı, uzun yıllar Avusturya, İtalya, Macaristan gibi ülkelerde de müzik kariyerini başarıyla sürdürdü. Bir dönem önemli bir akciğer rahatsızlığı geçirmesi nedeniyle aylarca flütünden uzak kalan Aviral, hastanede dinlemeye başladığı Latin Caz türüne ilgi duymaya başladı. Daha sonra prodüktörlüğünü de üstlenecek olan Grammy Ödüllü Flütçü Nestor Torres'in albümleriyle bu dönemde tanışan Sanatçı, Latin Caz ile yaşama ve sanata yeniden döndüğünü şu sözlerle anlatıyor:

"Hastanede sürekli Nestor'un beni hayata döndüren canlı, hayat dolu müziğini dinledim. Daha sonra çok sevip etkilendiğim bu müziği ben de çalmaya karar verdim. Nestor Torres de yıllar önce ölümden döndüğü bir tekne kazası geçirdiğinde, o dönemki ruh halini yansıtan ve kendisine Grammy ödülü kazandıran eserlerini bestelemişti. Hastanedeyken beni hayata döndüren albümün, Nestor için yeniden dünyaya gelmek anlamını taşıyan aynı albüm olduğunu fark etmekse beni inanılmaz etkiledi."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Latin Caz Solo Flütte Tek İsim 'Mihriban Aviral' Sahnedeydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement