Libya'daki Uzlaşı Süreci - Son Dakika
Güncel

Libya'daki Uzlaşı Süreci

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Muhammed Ali Şuayb, meclisin, Libya krizinin tarafları arasında Tunus'ta imzalanan ön anlaşmayı yasal bulmadığını söyledi.

09.12.2015 01:24

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Muhammed Ali Şuayb, meclisin, Libya krizinin tarafları arasında Tunus'ta imzalanan ön anlaşmayı yasal bulmadığını söyledi.

Temsilciler Meclisi, imzalanan anlaşmayla ilgili tutumlarını açıklamak üzere Tunus'ta toplantı düzenledi. Toplantının ardından AA muhabirine konuşan Şuayb, "Tunus'ta imzalanan anlaşma hem yasal değil hem de meclis iç tüzüğüne aykırı. Anlaşmanın, tüm vekillerin ya da en azından büyük çoğunluğunun olduğu bir ortamda tartışılması için bize sunulması gerekirdi" dedi.

Şuayb, ön anlaşmada yer alan "anayasal düzenlemeleri gerçekleştirmek üzere komite kurulması" maddesiyle ilgili olarak da "Bizim zaten 60 kişiden oluşan bir komitemiz var. Bu komitenin bir kararla feshedilmesi söz konusu olamaz" ifadesini kullandı.

Temsilciler Meclisi'nin Fas'ın Suheyrat kentinde varılan anlaşmayı desteklediğini belirten Şuayb, ulusal uzlaşı hükümetinin kurulmaması durumunda Libya'nın terör, uyuşturucu ve silah ticareti sahasına dönüşeceğini savundu.

Şuayb, ön anlaşmanın kişisel eylemlerden öteye geçmediğini ve Libya'da kabul görmediğini dile getirdi.

Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'ni temsilen İbrahim Fethi Amiş ile Trablus'taki Milli Genel Kongre meclisini temsilen Avad Muhammed Abdussadık başkanlığındaki heyetlerin katılımıyla krize çözüm bulunması amacıyla Tunus'ta 6 Aralık Pazar günü ön anlaşma imzalanmıştı.

Anlaşmanın maddeleri arasında, "Temsilciler Meclisi ile Milli Genel Kongre'den 5'er milletvekilinin yer aldığı 10 kişiden oluşan bir komitenin kurulması ve iki hafta içinde ulusal uzlaşı hükümeti başkanının yanı sıra biri Trablus diğeri de Tobruk tarafından iki yardımcısının seçilme işlemlerine destek olması" yer almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'daki Uzlaşı Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement