Londra Olimpiyatları'na Muhteşem Açılış - Son Dakika
Güncel

Londra Olimpiyatları'na Muhteşem Açılış

Londra Olimpiyatları\'na Muhteşem Açılış

Dünyanın en büyük spor organizasyonu olarak kabul gören Olimpiyat Oyunları'nın 30'uncusu 2012 Londra Olimpiyat Oyunları tarihinde görülmemiş muhteşem bir törenle başladı.

28.07.2012 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyük spor organizasyonu olarak kabul gören Olimpiyat Oyunları'nın 30'uncusu 2012 Londra Olimpiyat Oyunları tarihinde görülmemiş muhteşem bir törenle başladı. Neslihan Darnel'in başında bulunduğu Türk kafilesini Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ayakta selamladı.

Slumdog Milyoner filminin yönetmeni Oscar ödüllü yönetmen Danny Boyle'un hazırladığı ve 27 milyar sterline mal olan açılış töreni izleyenleri adeta büyüledi.

Boyle'un tasarladığı etkinlikler, İngiliz Tour de France şampiyonu Bradley Wiggins'in dev bir çanı çalmasıyla başladı. Olimpiyat Stadyumu içinde 40 koyun, 12 at, 3 inek, 2 keçi, 10 ördek, 9 kaz ve 34 çobanın yer aldığı örnek bir İngiliz köyü haline getirildi.

KRALİÇE DE ROL ALDI

Kraliçe 2. Elizabet'in stadyuma girişi platforma uçaktan atlıyormuş gibi gösteren kısa bir filmle renklendirildi. Kraliçe 2. Elizabet'in, James Bond aktörü Daniel Craig'in rol aldığı kısa film ve ardından stadyuma girerek yerini alışı büyük alkış aldı.

SAHNEYE HASTANE KURULDU

Sürekli değişen canlı sahnesiyle izleyenleri büyüleyen açılış töreni, 3 saat sürdü. Köprüler kuruldu, direkler dikildi, yerin altından binalar çıktı, meşaleler yakıldı. Yeni sahneler bir kaç dakika içinde tekrar yaratıldı. Gösterinin en fazla ilgi gören bölümlerinden birini Ulusal Sağlık Servisi çalışanı 600 dançının rol aldığı bölüm oluşturdu. Sahnede 320 yataklı büyük bir hastane oluşturuldu.

İzleyenler Londra Senfoni Orkestrası'nın çaldığı ? Chariots of Fire parçasıyla coştu.

Atletlerin geçit töreni renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 1 saat sürdüren geçit törenin ardından büyük olimpiyat ateşi tutuşturuldu.

27 MİLYON STERLİN HARCANDI

Törende yaklaşık 10 bin gönüllü görev yaptı. 27 milyon sterline mal olan törende, efsanevi müzik grubu Beatles 'in üyesi Paul McCartney 'nin de aralarında bulunduğu ünlü sanatçılar sahne aldı. Töreni dünya genelinde yaklaşık 1 milyar kişi izledi. Güvenlik için Londra sokaklarında 36 bin asker, polis ve özel güvenlikçi görevlendirildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TÖRENDEYDİ

Perşembe günü, Olimpiyatların açılışı için Londra'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da töreni, Kraliçe 2. Elizabeth ve ABD Başkanı Barack Obama ile birlikte izledi.

BAŞBAKAN AYAKTA SELAMLADI

Türkiye' den olimpiyatlara katılan 114 sporcu da ellerinde Türk bayrakları ile geçit töreninde boy gösterdi. Neslihan Darnel'in başında bulunduğu Türk kafilesini Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ayakta selamladı.

Ev sahibi İngiltere'nin izleyenleri selamlamasıyla son bulan geçit töreninin ardından 3 ay boyunca Yunanistan'ın başkenti Atina'dan 80 bin kişinin 80 mil taşıdığı olimpiyat meşalesi Thames Nehri'nden deniz motoruyla stadyuma ulaştırılarak yakıldı.

Açılış seremonisi dansçıların olağanüstü dans gösterileri ve havai fişek gösterileri ile son buldu.

Açılışa aralarında Başbakan Erdoğan'ın da bulunduğu 185 devlet başkanı ve hükümet başkanının yanısıra, Prens William ve eşi Düşes Kate Middleton, Prens Charles ve eşi Camilla ile ünlü İngiliz futbolcu David Beckham, sanatçı Paul Mc Cartney gibi çok sayıda ünlü isim katıldı.

Kraliçe'nin resmi açılışını yaptığı olimpiyatlar 27 Temmuz- 12 Ağustos arasında yapılacak.

204 ülkenin 10 binden fazla sporcuyla katıldığı olimpiyatlar oyunlarında Türkiye de 114 sporcusuyla madalya arayacak.

10 BİN ATLET YARIŞACAK

19 gün sürecek olimpiyatları dünya genelinde dört milyar kişinin izlemesi bekleniyor. 26 spor dalında 204 ülkeden gelen 10 bin 490 sporcu yarışacak. Olimpiyatlar için 200 bin kişi çalışıyor, güvenliğin sağlanması için ise 23 bin 500 kişi görev yapıyor. Londra, 1908 ve 1948 yıllarından sonra üçüncü olimpiyatını düzenliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Londra Olimpiyatları'na Muhteşem Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement