Loon, Yaşadığı Büyük Deprem Sonrası Peru'ya Balonlarla İnternet Götürdü - Son Dakika
Teknoloji

Loon, Yaşadığı Büyük Deprem Sonrası Peru'ya Balonlarla İnternet Götürdü

Loon, Yaşadığı Büyük Deprem Sonrası Peru\'ya Balonlarla İnternet Götürdü

Peru'yu vuran 8.0 şiddetindeki depremden sonra Alphabet'in yan kuruluşlarından olan Loon, hızlı tepki vererek bölgeye internet sağlayacak balonlarını gönderdi.

30.05.2019 13:07

Geçtiğimiz pazar günü Peru, büyük bir deprem felaketi yaşadı. 8.0 şiddetindeki deprem sonrası bölgedeki altyapılar büyük zarar gördü. Depreme en hızlı tepki veren kuruluşlardan biri ise Alphabet'in yan kuruluşu Loon oldu.

Loon'un bölgeye gönderdiği balonlar, çökmüş olan internet altyapısının yerine LTE internet bağlantısı sağlıyor. Loon, tepki verme sürelerinin firmanın potansiyelini gösterdiğini söylüyor.

Loon, Yaşadığı Büyük Deprem Sonrası Peru'ya Balonlarla İnternet Götürdü

Bu tür bir çalışmayı ilk kez yapmayan Loon, daha önce de Maria Kasırgası sonrası Porto Riko'da 100 bin kişiye internet sağlamıştı. Ancak bu vakada, balonların aktif hale gelmesi dört hafta sürmüştü. Peru'daki fark ise, firmanın hali hazırda uluslararası operatör Telefonica ile görüşmelere devam etmesinden kaynaklanıyor. Firma geçen ay ülkede altyapı kurmaya ve balonları test etmeye başlamıştı, o yüzden çok hızlı reaksiyon gösterebildiler.

Firma bu durumu reaksiyon vermekten ziyade hazırlıklı olmak olarak tanımlıyor. Balonlardan internet sağlamak oldukça karmaşık bir işlem ve Loon servislerinin bulunduğu ülkeler, felaketlere karşı daha hazır durumda oluyor. Firma bir blog gönderisinde bu durumdan bahsederek, Peru örneğindeki gibi hizmetlerinin aktif olduğu ülkelerde tepki sürelerinin haftalardan günlere, hatta saatlere indiğini belirtiyor. Loon, balon destekli servisleri için daha fazla ülkeyle çalışmayı amaçlıyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Loon, Yaşadığı Büyük Deprem Sonrası Peru'ya Balonlarla İnternet Götürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement