Macaristan ve Tekirdağ Barosu İş Birliği Anlaşması Yaptı - Son Dakika
Yerel

Macaristan ve Tekirdağ Barosu İş Birliği Anlaşması Yaptı

Macaristan ve Tekirdağ Barosu İş Birliği Anlaşması Yaptı

Macaristan Barolar Birliği Başkanlığı ve Tekirdağ Barosu Başkanlığı arasında, sorunların birlikte çözülmesi ve barolar arası eğitimler için işbirliği anlaşması imzalandı.

08.04.2015 12:53  Güncelleme: 13:52

Macaristan Barolar Birliği Başkanlığı ve Tekirdağ Barosu Başkanlığı arasında, sorunların birlikte çözülmesi için işbirliği anlaşması imzalandı.

Macaristan Barolar Birliği Başkanı Janos Banatti ve beraberindeki heyet, Tekirdağ Barosu'nu ziyaret etti. Tekirdağ Baro Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda, iki baronun avukatlarının sorunlarını çözmek ve iki baro arasında eğitimler yapmak için anlaşma imzalandı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Av. İzzet Güneş Gürseler, "Bugün Türkiye Barolar Birliği ve Tekirdağ Barosu, Tekirdağ'da önemli günlerinden birini yaşıyor. Macar halkıyla dostluğumuzu ve işbirliğinin tescilini bugün burada yapıyoruz. Macaristan Barolar Birliği Başkanı Dr. Janos Banati ile Ankara'da Türkiye Barolar Birliği olarak birlikteydik. Türkiye Barolar Birliği'nin kuruluşunu sürdürdüğü Türkçe konuşan ülkeler ve akraba ülkeler çalışmalarında Macar Barolar Birliği Başkanı ve Budapeşte Barosu Başkanı ile birlikte toplantılar yaptık. Bugün de Tekirdağ'da Tekirdağ Barosu ile Budapeşte Barosu arasındaki işbirliği kardeşliği tescil edildi. Amacımız iki baro arasındaki ilişkiyi sağlamak ardından da barolar arası eğitim, mesleki sorunların çözümlerinde onların ve bizim deneyimlerimizden karşılıklı yararlanmamız" ifadesini kullandı.

Güneş Gürseler'in ardından konuşan Macaristan Barolar Birliği Başkanı Janos Banati, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Türk ve Macar halkları arasındaki iş birliği zaten biliniyor. Zaten uzun yıllardır bu devam ediyor. Sadece Türk ve Macar halkları arasında değil. Türk avukatlar ve Macar avukatlar arasında da benzeri işbirliğinin teşhir edilmesi çok önemli. Çünkü Türk avukatlar ve Macar avukatların karşılaştığı sorunlar birbirlerine çok benziyor. Macar avukatların adliyelerde yaşadıkları sorunlar Türk avukatlarınki ile çok benzer. Bu yüzden birlikte kuracağımız birliktelik bizim için çok önemli. Bugün başlattığımız işbirliğinin yıldan yıla daha güçleneceği konusunda hiç şüphem yok" diye konuştu.

Program, açıklamanın ardından imzaların atılması ile birlikte sona erdi. Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Huriye Altay Erol, ziyarette misafirlerine hediyelerini takdim etti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Macaristan ve Tekirdağ Barosu İş Birliği Anlaşması Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement