Macaristan'da Türk Gecesi Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Dünya

Macaristan'da Türk Gecesi Büyük İlgi Gördü

Macaristan\'da Türk Gecesi Büyük İlgi Gördü

Macaristan’da Türk kültürünün tanıtılması amacıyla düzenlenen Türk Gecesi büyük ilgi gördü.

07.03.2015 12:41

Macaristan'da Türk kültürünün tanıtılması amacıyla düzenlenen Türk Gecesi büyük ilgi gördü.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin 8. bölgesinde bulunan Macar Devlet Kültür Merkezi'nde, Türk Gecesi düzenlendi. Türkçe müzik yapan 3 Macar müzik grubunun katıldığı gecede açılış konuşmasını yapan Macaristan Türk-Macar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Naci Ceylan, son 2 yıl içinde Türkiye ve Macaristan arasında her alanda gelişen ilişkilerin kardeş belediye projelerin artmasına neden olduğunu söyledi. Ceylan, amaçlarının Türkiye'deki belediyelere Macaristan'da kardeş şehir olacak belediyeler bulmak ve Türk müzik kültürünün Macaristan'da daha iyi tanıtılması olduğunu kaydetti. Konuşmanın ardından sahne alan Hannah Berger, Arasında ve Selindek Macar müzik gruplarının Türkçe eserler seslendirdiği gece, hem Türk hem de Macar katılımcılardan büyük ilgi gördü. Konserlerin ardından konuklara Türk mutfağına uygun olarak hazırlanan ikramlar yapılırken, konuklara Türk kültürünün en önemli unsurlarından olan halay öğretildi.

Macaristan'ın çeşitli şehirlerinden 20 belediye başkanının hazır bulunduğu gecede, KKTC Macaristan Temsilcisi Arif Altay, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Macaristan Temsilcisi Suat Karakuş, Türk-Macar Ticaret Odası, TİKA, Macaristan'daki STK'lar, Türk dostu Macar vatandaşları olmak üzere kalabalık bir topluluk da katıldı.

Macaristan Türk-Macar Ticaret Odası Genel Sekreteri Mustafa Sezen, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, gecenin Türk kültürünün tanıtılması amacıyla düzenlendiğini ifade ederek, "Biz burada yaşayan Türkler olarak benim de temsil ettiğim Macaristan Türk-Macar Ticaret Odası olarak her türlü buradaki Türk- Macar kültürünü destekleyici festivalleri, geceleri desteklemekteyiz. Bu tabi sadece son yıllardaki kültürel ilişki değil, aynı zamanda Orta Asya'ya dayanan ortak kültür ve aynı zamanda Osmanlılar hakimiyetindeki 150 sene sonucun oluşan bir kültür. Biz de bunu canlandırmaya çalışıyoruz. İki ülke arasındaki kültürel ilişkiler her zaman için ekonomiye katkı da sağlar, turizme katkı sağlar, siyasete katkı sağlar, her şeye katkı sağlar. Biz de ülkemizi temsil ederek, burada bu gibi faaliyetlere destek oluyoruz, yardımcı oluyoruz. Çok güzel geçiyor, ülkemizi tanıtıyoruz. Her birimiz burada Türkiye'nin temsilcisi olarak görüyoruz kendimizi. Bu konuda gereken desteği sağlamaktayız" dedi.

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Macaristan Temsilcisi Suat Karakuş ise çok güzel bir gece yaşandığını kaydederek, "Enteresan olan Türk müziğini, Türk folklorunu, Türk kültürünü Macarlardan oluşan grupların sunması. Bu gecenin organizatörü Naci Bey de zannediyorum buraya davet ettiği belediye başkanlarından, güzel bir program yapıp bahar ve yaz aylarında bu grupları Türk müziğini tanıtmaları için çeşitli belediyelere yollayacak. Ben kendisini bir kez daha tebrik edip böyle organizasyonların daha çok olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Macaristan'da Türk Gecesi Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement