Kağıthane'de Madde Kullanımına Karşı Fikirler Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Kağıthane'de Madde Kullanımına Karşı Fikirler Yarıştı

Kağıthane'de, madde kullanımının zararlarına yönelik düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

08.01.2014 17:55  Güncelleme: 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağıthane Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, madde kullanımının zararlarına yönelik düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, düzenlenen törenle verildi.

Belediye'den yapılan yazılı açıklamaya göre; yarışma öncesinde öğrencileri madde kullanımına yönlendiren etkenlerle, yanlış arkadaş seçimi konusunda da bilgi verildi. Tiyatro oyunuyla öğrencilere kötü alışkanlıklar edinmenin aile ve sosyal yaşama etkileri anlatıldı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün bilgilendirme sunumunda öğrencilere, bağımlılık yapan maddelerin etkilerinin yer aldığı broşürler dağıtıldı ve program sonucunda öğrencilerden kompozisyon ve şiir yazmaları istendi.

Kompozisyon, şiir ve mektup dallarında gerçekleştirilen yarışma için düzenlenen ödül törenine, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Kaymakamı Akın Varıcıer, Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nail Bölükbaşı, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yolcu, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Tekbıyık, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Buna göre, kompozisyon dalında Cengizhan Anadolu Lisesi öğrencisi Reyyan Gün birinci olurken, Vali Hayri Kozakçıoğlu Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Birsel Sungur ikinciliğe, Kağıthane İTO Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Zerrin Güçlü ise üçüncülüğe hak kazandı.

Şiir dalında birincilik ödülünü Cengizhan Anadolu Lisesi öğrencisi Nisa Üşi kazanırken, Dr. Sadık Ahmet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Fatmanur Kızılkaya ikinciliğe, Vali Hayri Kozakçıoğlu Ticaret meslek Lisesi öğrencisi Özde Meydan ise üçüncülüğe layık görüldü.

Mektup dalında ise Dr. Sadık Ahmet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Ayşenur Tufan birinci, Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nursena Yıldırım ikinci, Kağıthane İTO Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Özgür Özboy ise üçüncü oldu.

Ayrıca törende, kategorilerine göre Jüri Özel Ödülüne değer bulunan öğrencilerin de isimleri açıklandı.

Törende konuşan Kılıç, madde kullanımına karşı bilinçlenen herkesin kazandığını ifade ederek, öğrencileri bağımlılığa karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kılıç gençlerin sağlıklı sosyal ortam ve doğru arkadaş seçimleri için dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, öğrencilere spor yapmaları ve kültürel etkinliklere katılmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Kılıç, "Narkotik ekiplerimiz ile yaptığımız görüşmelerde uyuşturucuya başlamadan önceki basamağın çoğunlukla sigara olduğunu gördük. Sevgili gençlerimizle el ele vererek çalışmalarımıza hız verdik. 6  gencimizle görüşerek kendilerinden madde kullanımından uzak duracaklarına dair söz aldık ve gençlerimiz bu konuda yaşıtlarını uyaracaklarına da söz verdi" dedi.

Kağıthane Kaymakamı Akın Varıcıer de törende yaptığı konuşmada, projenin çok boyutlu olduğunu belirterek, "Çünkü sadece sağlık yönüyle adından söz ettiren bir proje değil, aynı zamanda kültürel, sosyolojik ve edebiyat boyutu vardı. İnşallah bugün attığımız adım, edebiyat adına bir adım olur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kağıthane'de Madde Kullanımına Karşı Fikirler Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement