Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, Darende'de - Son Dakika
Güncel

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, Darende'de

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende ilçesini ziyaret etti.

27.05.2016 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende ilçesini ziyaret etti.

Çakır, Darende Öğretmenevi'nde muhtarla bir araya gelerek Büyükşehir Yasasıyla Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanının genişlediğini söyledi.

Büyükşehir olduktan sonra Malatya'nın ilçeleriyle birlikte bölgenin cazibe merkezi olması için kısa ve orta ölçekte master planları çıkarmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Çakır, çalışmalarda öncelikli olarak merkezi baz alarak, imar ana mastır planı, turizm ana master planı, ulaşım ana master planı ve deprem planları yaparak doğru gelişmeyi planladıklarını kaydetti.

Çakır, Darende'ye güzel haberlerle geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Darende'de sıcak asfaltla kaplanmayan yollara bu hafta başladık. Son bahar ayına kadar buradaki altyapı çalışmaları bitmiş, mahallelerimizin satıh kaplamalarını bitireceğiz. Darende'yi geliştirecek otogar projesine başlamak için şu an en iyi noktayı belirlemek için çalışıyoruz. Projemiz hazır, en kısa sürede istişareleri tamamlayıp inşaata başlayacağız. Darende'mizin en büyük eksiklerinden biri olan kültür merkezi için kolları sıvadık, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinde bir proje hazırladık. Yer konusunda arkadaşlarımız araştırmalarını tamamladığında inşallah en kısa sürede inşaata başlayacağız."

Çakır, beraberindeki daire amirleriyle birlikte Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman vakıf hizmetlerini takdirle izlediklerini ifade eden Çakır, Malatya ve Türkiye için önemli bir inanç merkezi olan Somuncu Baba Külliyesi'ne hizmet için çalışmalar yürüttüklerini belirti.

Vakıf Başkanı Hamidettin Ateş de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Somuncu Baba Hazretleri'nin yurdu, Hulus Efendi'nin 'gül ve gönül' medeniyetini inşa ettiği bu inanç merkezinin, daha fazla insan tarafından ziyaret edilmesi için yapılacak her türlü çalışmalara destek olacağız." diye konuştu.

Ateş ziyaret anısına Çakır'a, 'Asırlara Hitabeden Alim Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi" adlı iki ciltlik kitap hediye etti.

Ziyaretinde Çakır'a, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, Darende Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, AK Parti Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, meclis üyeleri eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, Darende'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement