Manchester City 'Yaya Yaya' Kazandı: 5-0 - Son Dakika
Spor

Manchester City 'Yaya Yaya' Kazandı: 5-0

Manchester City \'Yaya Yaya\' Kazandı: 5-0

Premier Lig'in 31. hafta maçında Manchester City, sahasında alt sıralardan kurtulmak isteyen Fulham'ı konuk etti.

22.03.2014 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Premier Lig'in 31. haftasında Manchester City, sahasında lig sonucusu Fulham'ı konuk ettiği maçı Toure'nin nefis oyunu sayesinde 5-0 mağlup etti. Yaya Toure maçı hat-trick ile tamamladı.

Toure öne geçirdi

5 - 0

12

İsabetli şut

0

22

İsabetsiz şut

6

13

Korner

2

8

Faul

15

0

Sarı kart

2

0

Kırmızı kart

1

%69

Topla oynama

%31

Karşılaşma beklendiği gibi Manchester City kontrolünde başladı. Ev sahibi ekip penaltıdan bulduğu golle öne geçti.

7. dakikada sağ kanattan son çizgiye inen Zabaleta'nın ortasını kaleci tek hamlede tuttu. 15. dakikada yine Zabaleta'nın sağ çaprazdan sert şutunda top savunmadan döndü.

17. dakikada Silva'nın ceza sahası dışına pasına gelişine Milner çok sert vurdu. Top savunmaya takıldı. 22. dakikada Fulham'da Richardson'ın sol ayağıyla kullandığı serbest vuruşta top baraja takıldı. Atağın devamında Richardson'ın yay üzerinden çok sert şutu az farkla auta çıktı.

26. dakikada Negredo'nun yerde kaldığı pozisyon için penaltı kararı çıktı. Çok rahat bir penaltı kullanan Toure, kaleci ve topu ayrı köşelere göndererek takımını öne geçirdi: 1-0

31. dakikada Richardson'ın soldan arka direğe ortasında Reihter'in kafa vuruşu yandan auta çıktı. 36'da sol çaprazdan ceza sahasına giren Silva'nın aşırtma vuruşunu Amorebieta çizgden çıkardı.

39. dakikada Richardson'ın sağdan kullandığı kornerde Amorebieta'nın arka direkte kafa vuruşu üstten dışarıya çıktı. 44. dakikada Negredo'nun pasıyla sol çaprazdan pozisyona giren Kolarov'un çok sert şutu üst direkten döndü.

Karşılaşmanın ilk yarısı City'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

54'

Silva'yı düşüren Amorebieta penaltıya sebep oldu ve ikinci sarı kartını da gördü.

Yine penaltı yine Toure!

Oyunu tamamen rakip sahaya yığan City, yine penaltıdan bulduğu golle farkı açtı.

54. dakikada Silva'yı düşüren Amorebieta penaltıya sebep oldu ve ikinci sarı kartını da gördü. İlk yarıdaki penaltıdaki vuruşun aynısını yapan Toure farkı ikiye çıkardı: 2-0

61. dakikada ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Milner'ın çok sert şutu üst direği sıyırarak dışarıya çıktı. 63'te ise yaklaşık 35 metreden çok sert vuran Kolarov'un şutu yandan auta çıktı.

65. dakikada ceza sahası dışında Nasri'den pası alan ve müthiş bir plase çıkartan Toure, harika bir golle hat-trick yaptı: 3-0

72. dakikada Negredo ile paslaşan Milner'ın şutu savunmadan sekip kornere çıktı. Milner'ın soldan kullandığı kornerde gelişine müthiş vuran Kolarov'u kaleci durdurdu.

77. dakikada Milner'ın sağdan kullandığı kornerde ön direkte Demichelis kafayı vurdu. Savunma topu çizgiden çıkardı.

84. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Fernandinho, dar açında çok sert ve etkili vurdu. Kaleci bu şut karşısında çaresiz kaldı: 4-0

87. dakikada Jovetic ile paslaşan Milner'ın penaltı noktası civarından sert şutunu son anda kaleci çeldi. 88'de Jovetic'in sağ çaprazdan çok sert şutuna kaleci müdahale etti. Topu önünde bulan ve sadece dokunan Demichelis, boş kaleye çok rahat bir gol attı. Bu gol maçın da skorunu belirledi: 5-0

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Manuel Pellegrini

Performans: 10/10

Maçı baştan sona domine ettiler. Rakibe sadece bir pozisyon verdiler. 5-0 gibi net bir skorla kazandılar. Daha iyi bir performans beklenemezdi.

Felix Magath

Performans: 2/10

Maça savunma anlayışıyla başladılar ancak golden sonra reaksiyon veremediler. 10 kişi kalınca hamle şansı da kalmadı ve maçın farka gitmesine sebep oldu.

Toure gollere devam ediyor Manchester City'nin gollerinden üçünü kaydeden Yaya Toure, City formasıyla 51 gole ulaştı.

City lider olabilir 3 maç eksiği bulunan Manchester City, lider Chelsea ile 6 puanlık farkı korudu.

Demichelis'ten siftah Maçın 5. golünü kaydeden Martin Demichelis, Manchester City formasıyla ilk kez gol atma sevinci yaşadı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Manchester City 'Yaya Yaya' Kazandı: 5-0 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement