Manisa Altın Lale Beste Yarışması Birincisi Faruk Şahin Oldu - Son Dakika
Yerel

Manisa Altın Lale Beste Yarışması Birincisi Faruk Şahin Oldu

Manisa Altın Lale Beste Yarışması Birincisi Faruk Şahin Oldu

Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi ve Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği tarafından organize edilen 473.Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen "Manisa 2.Altın Lale Türk Sanat Müziği Beste"...

11.05.2013 15:22

Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi ve Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği tarafından organize edilen 473. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen "Manisa 2. Altın Lale Türk Sanat Müziği Beste Yarışması"nda Faruk Şahin 1. oldu.

10 eserin yarıştığı gecede Faruk Şahin birinciliği "Gemiciler Yol Alırlar Sessizce" bestesiyle kazandı. Cumhuriyet Meydanı'nda Manisa 2.Altın Lale Türk Sanat Müziği Beste Yarışması Finali TRT Müzik Kanalı'ndan da canlı olarak yayınlandı. Sunuculuğu Mustafa Yolaşan'ın yaptığı gecede Ayşe Taş onur konuğu sanatçısı olarak mini konser verdi. Yağmura rağmen Manisalılar beste yarışmasına yoğun ilgi gösterdi.

Final jürisinin 273 eser arasından yaptığı değerlendirme sonucu 10 eser finale kaldı. Finale kalan eserleri Güldehen Terün, Yahya Geylan, Canan Sezgin Geylan, Okan Uslu ve Sema Ünal seslendirdi.

Finalde bestekar Ali Ertuğrul Ottekin'in 'Yüzü Gülmez Dil-i Biçarelerin', Cavit Ersoy'un 'Kalbe Girdik Aşkı Gördük (Biz de Sevdik Bir Zamanlar)', Canan Özdenkoş'un 'Bozdağları Duman Sarmış Bölük Bölüktür (Manisalı Yarim)', Faruk Şahin'in 'Gemiciler Yol Alırlar Sessizce', Uğur Top'un 'Beni Bir Gülüşünle Yakan Ey Dilber', Kemal Kosif'in 'Şenlenir Gibiydi Tüm Viraneler',

Dursun Karaca'nın 'Kaç Şair Daha Seni Bana Yazdırır Böyle', Mahmut Oğul'un 'Ey Yıllar Durun N'olur', Ferhat Sarmusak'ın 'Zamanı Çağrışan Güzel' ve Ahmet Sedat Mete'nin 'Özlem Dolu Kışlarda Bahar Gamzelerindir' adlı eserleri yarıştı.

Manisa için tarihi günlerden birini yaşadıklarını belirten Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Manisa'nın simgesi olan lalenin adeta ölümsüzleştiği bir sanat ve müzik klasiği olan Altın Lale Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'nın 2.sinde beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Sanat Musikisini yaşatmamız lazım. Manisa ve Manisalılar bunun bilincinde. Manisa bir sanat ve kültür şehri. Bu yarışma Manisa'ya çok yakışıyor. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Jürinin oylarıyla 'Gemiciler Yol Alırlar Sessizce' bestesiyle Faruk Şahin, 2013 yılının 1'ncisi oldu. Faruk Şahin, Altın Lale ödülünü Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün elinden aldı. Faruk Şahin ayrıca 6 bin TL'lik para ödülünün de sahibi oldu. 'Beni Bir Gülüşle Yakan Ey Dilber' eseriyle 2'nci olan Uğur Top'a ödülünü Belediye Başkan Vekili Azmi Acikdil ve 'Zamanı Çağrışan Güzel' eseriyle 3'ncü olan Ferhat Sarmusak'a ödülünü Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık verdi. Diğer yarışmacılar da mansiyon ödülüne layık görüldü. Ödüllerini Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz takdim etti.

Final Jürisi'nde Şair-Yarışma Koordinatörü Dr. Hüsamettin Olgun, Bestekar-Şef Kutlu Payaslı, Bestekar-Şef Selim Öztaş, Bestekar-Şef Dr. Teoman Önadlı, Bestekar-Şef Yılmaz Yüksel, Bestekar ve Tambur Sanatçısı Necip Gülses, Ses Sanatçısı Serap Kuzey, Bestekar-Şef Erdinç Çelikkol, Bestekar-Şef Amir Ateş ve Bestekar Bilge Özgen yer aldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Altın Lale Beste Yarışması Birincisi Faruk Şahin Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement