Manisa Sarıgöl'de Karpuzun Pekmezini Yaptı - Son Dakika
Güncel

Manisa Sarıgöl'de Karpuzun Pekmezini Yaptı

Sarıgöl'de karpuzun pekmezini yaptıMANİSA'nın Sarıgöl ilçesi Çanakçı Mahallesi'nde karpuz yetiştiren Kemal Akdağ (54), yeterli gelir elde edemeyince bu yıl ilk kez evinde karpuz pekmezi yaptı.

23.08.2017 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıgöl'de karpuzun pekmezini yaptı

MANİSA'nın Sarıgöl ilçesi Çanakçı Mahallesi'nde karpuz yetiştiren Kemal Akdağ (54), yeterli gelir elde edemeyince bu yıl ilk kez evinde karpuz pekmezi yaptı.

Sarıgöl'de tarlasının dört dekarlık alanında karpuz yetiştiren Kemal Akdağ, pazarda karpuz satışı yaparken karpuzun pekmezini hazırlamaya karar verdi. Kilosu 75 kuruşa karpuz satacağına, pekmezinden daha fazla gelir elde edebileceğini düşünen Akdağ, "Üzümden pekmez olur da karpuzdan niye olmaz diyerek evimde eşimle birlikte karpuzun pekmezini yapmaya başladım. Gerçekten çok güzel oldu. Üzüm kadar tatlı pekmez oldu. Gelecek yıl kavundan pekmez yapmayı deneyeceğim" dedi.

Eşiyle birlikte yaptıkları pekmezin çok beğenildiğini anlatan Züheyla Akdağ ise "Karpuz çok güzel bir meyve ama para etmedi. Biz de pekmez yapmaya karar verdik. Karpuzun kabuğundan reçel, küçük kelek karpuzlardan da turşu yapıyoruz" dedi. Pekmezin nasıl yapıldığını anlatan Züheyla Akdağ, "Karpuzların içlerini çıkarıyoruz, kabuğunu çöpe atıyoruz. Karpuz içini pekmez toprağı ile ovuşturuyoruz, bekletiyoruz. Temiz çuval içinde suyunu çıkarıyor ve kazanlarda üzüm pekmezi gibi rengini aldıktan sonra kazandan indirerek dinlendiriyoruz. Kışın yemek içinde saklama kaplarına koyuyoruz "diye konuştu.

GÖRÜNTÜLÜ HABER

--------------------------------

Karpuz pekmezinin yapılışı

Züheyla Akdağ ile röp

Haber: Vehbi SARIHAN/ SARIGÖL(Manisa),(DHA)

(Tür: Yurt)

Manisa Sarıgöl\'de Karpuzun Pekmezini Yaptı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Sarıgöl'de Karpuzun Pekmezini Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement