Basketbolcu Marc Gasol, Kıbrıs Açıklarındaki Faciada Mültecileri Kurtardı - Son Dakika
Spor

Basketbolcu Marc Gasol, Kıbrıs Açıklarındaki Faciada Mültecileri Kurtardı

Dünyaca ünlü basketbolcu Marc Gasol'un, dün 152 Suriyeli kaçak göçmeni taşıyan teknenin batmasının ardından yardım çalışmalarına katıldığı ortaya çıktı.

19.07.2018 14:20  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 30 kilometre açıklarında, 152 Suriyeli kaçak göçmeni taşıyan tekne battı. Yardım çağrısı üzerine bölgeye giden balıkçılar ve Sahil Güvenlik'e ait botlar 103 kişiyi boğulmaktan kurtardı. 19 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. 30 göçmen ise kayıp. İlk tıbbi müdahalelerin ardından, kurtarılan göçmenlerin Türkiye'ye getirileceği bildirildi.

NBA YILDIZI DA MÜLTECİLER İÇİN YARDIMA KOŞTU

2.17 boyu olan 33 yaşındaki NBA yıldızı İspanyol basketbolcu Marc Gasol "Astral" adlı teknenin dümenine geçip, deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmaya çalışan mültecileri arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı.

Basketbolcu Marc Gasol, Kıbrıs Açıklarındaki Faciada Mültecileri Kurtardı

TWİTTER'DAN PAYLAŞIM YAPTI

Twitter hesabından da bir paylaşım yapan Marc Gasol, "Düş kırıklığı, öfke ve çaresizlik. Bu kadar çok savunmasız insanın denizde ölüme terk edilmesi inanılmaz. Şu an ekip arkadaşlarım dediğim kişilere büyük hayranlık duyuyorum" dedi.

İLK 6 AYDA 1400 MÜLTECİ BOĞULDU

Akdeniz'de 2018'in ilk 6 ayında 1400 mülteci boğularak can verdi. Libya sahil güvenlik ekipleri pazartesi günü, içindeki 158 kaçak göçmeni aldıktan sonra bir tekneyi batırdı. Uluslararası yardım ekipleri dün teknenin enkazını ararken korkunç bir görüntüyle karşılaştı. Enkazda bir kadın ve 4 yaşında çocuk cesedi vardı. Tahtalara tutunan bir kadın ise ölmek üzereyken kurtarıldı. Teknenin, Libya'ya geri dönmek istemedikleri için 2 kadın ve çocukla birlikte batırıldığı belirtildi.

Basketbolcu Marc Gasol, Kıbrıs Açıklarındaki Faciada Mültecileri Kurtardı
Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Basketbolcu Marc Gasol, Kıbrıs Açıklarındaki Faciada Mültecileri Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • kuzeyli: adamsın gasollllll 2 0 Yanıtla
  • Kafir avrupa!!: Ölümüne Avrupa 1 1 Yanıtla
  • Turkuaz: Bende yardim etmek isterdim ama asil yardim emperyalizm ve kapitalizmin bitmesi malesef her yeri sarmislar insanlarin ulkesini isgal edip teroristleri koyuyorlar oraya pkk isid boko haram vs oralardan once emperyalizmin surungenleri temizlenmeli. Ortasogu afrika uygur bolgesinden de cin cikmali o topraklar cin in degil. Ortadoguda abdnin vs nin degil afrika cin in avrupanin degil. Herkes ya cekilir ya da dunyanin sonu gelmesi icin dua etmek en guzeli cunku insanlar insanliktan cikmis. Bu sporcu bireysel olsada vicdani icin yapmis ama tum insanlik utaniyor bu emperyalistlerin yaptiklarindan. Ne insana ne hayvan ne dogaya deger vermiyirlar varsa yoksa para ve kendileri. Allah Turk milletini Turkiye yi korusun tek duzgun kalan ulke sukur hep daim Allah korusun 0 1 Yanıtla
  • Canpolat: Abisini sevmem ama bu esaslı çikti. 1 0 Yanıtla
  • Dobraadam: Helal olsun abisi Pau Gasol Drazan Petroviçle beraber avrupanın en iyi basketbolcusudur.1-Drazan Petroviç 2-Pau Gasol.Drazana doyamadık çok büyük oyuncu,çok ustaydı. 0 0 Yanıtla

Advertisement