Mardin'de Gergin Miting - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Gergin Miting

Nusaybin İlçesinde Yapılan "Barış ve Demokrasi Mitingi" Öncesinde Yürümek İsteyen Grup Polis Tarafından Durduruldu. Polise Taşla Saldıran Gruba Polisler Gaz Sıkarak Müdahale Etti.

11.11.2007 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nusaybin ilçesinde yapılan "Barış ve Demokrasi Mitingi" öncesinde yürümek isteyen grup polis tarafından durduruldu. Polise taşla saldıran gruba polisler gaz sıkarak müdahale etti.

Nusaybin'in Nevruz alanında yapılacak 'Barış ve Demokrasi' mitingine gelen DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, DTP Şanlıurfa Milletvekilli İbrahim Binici, DEP eski Milletvekili Selim Sadak ve Nusaybin Belediye Başkanı Mehmet Tanhan'ın aralarında bulunduğu grup otogarda kalabalık bir partili tarafından karşılandı. Kalabalık miting alanına doğru yürüyüşe geçtiği sırada terörist Öcalan'ın posterlerinin açılması ve slogan atılması üzerine polis grubu Nusaybin Lisesi önünde durdurdu. Yürüyüşün engellenmesi üzerine

kalabalık grup Abdülkadir Paşa Mahallesi'ne doğru yürüdü. Bu sırada güvenlik güçleri Alaman Köprüsü'ne arama noktası koydu. Buraya barikat kurulmasını protesto eden grup ile polisler arasında arbede çıktı. Barikatları yıkıp içeri girmek isteyen gruba polisler gaz bombalarıyla müdahale etti.

Emniyet yetkilileri ile Parti yöneticilerinin yaptığı görüşme sonrası grup miting alanına alındı.

(AA-FA-HO-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Gergin Miting - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement