Mardinli Kadınlar Kan Bağışında Bulundu - Son Dakika
Güncel

Mardinli Kadınlar Kan Bağışında Bulundu

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Türk Kızılayı iş birliğiyle düzenlenen "Kadınlar Kan verir Hayat verir" kampanyası ilgi gördü.

28.09.2018 18:09

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Türk Kızılayı iş birliğiyle düzenlenen "Kadınlar Kan verir Hayat verir" kampanyası ilgi gördü.

Kampanya kapsamında, Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı önünde kurulan Türk Kızılayı kan bağış aracı Mardinli kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Türk Kızılayı çalışanları kan bağışında bulunmak için gelen kadınlara kan bağışının önemini ve ne durumlarda verilmesi gerektiği hakkında bilgi verdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Mehtap Bingül, gazeteciler yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde kadınların kan bağışına katılma oranı yüzde 14,5 olduğunu belirterek bunu bu çok yetersiz bir oran olduğunu söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak Mardinli kadınlarla birlikte böyle bir sosyal projenin içerisinde yer almak ve bunla ilgili kampanya başlatma mutluluğu içerinde oldukları kaydeden Bingül, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu kan bağışının sadece ihtiyacı olduğu zaman değil her zaman yapılması taraftarıyız ve olması gereken bir durum ve sağlıklı her insanın kan bağışında bulunması gerekiyor düşüncesindeyiz. Çünkü kış ayalarında kan stokların azaldığını biliyoruz, bu konuda da Kızılay'a desteğimizi her zaman hissettireceğiz Kızılay'a her zaman destek olacağız, kadınlarla birlikte."

Yaklaşık 600'ye yakın katılımcı beklediklerini ifade eden Bingül, "Türkiye'de ilk kez bu konuda toplu olarak kadınlarımızla birlikte kan vereceğiz. Katılım şuan beklentimizin çok üstünde geçekten bunu duyan herkes şuanda burada, bütün gün boyunca devam edecek kan bağışımız, inanıyorum ki yakın bir sürede tekrar bu tür çalışmalarımızı yapacağız."

İlk defa kan bağışında bulunduğunu kaydeden vatandaşlardan Berfin Olcay ise, yoldan geçerken kan bağışı aracını görünce kan bağışlamak istediğini ve kendini gayet iyi hissettiğini belirtti.

Kan bağışlamaktan korkan vatandaşlara seslenen Olcay, "Belki de vereceğiniz kan bekleyen hastaların umut ışığı olabilir. Kan vermenizi tavsiye ediyorum. Hiçbir kaybınız olmuyor aksine kazancını oluyor." dedi.

Mardinli Kadınlar Kan Bağışında Bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardinli Kadınlar Kan Bağışında Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement