Masal Müzesi" Kapılarını Ziyaretçilere Açtı - Son Dakika
Güncel

Masal Müzesi" Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Kartal Belediyesi tarafından projelendirilen, şair-yazar Sunay Akın'ın küratörlüğünü yaptığı "Masal Müzesi", kapılarını ziyaretçilerine açtı.

29.11.2017 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal Belediyesi tarafından projelendirilen, şair-yazar Sunay Akın'ın küratörlüğünü yaptığı "Masal Müzesi", kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2 katlı bir yapı röleve, restorasyon ve restitüsyon çalışmalarının ardından müzeye dönüştürüldü.

Müzeden içeri girildiği andan itibaren "masal kahramanları" ile karşılaşmak mümkün. Masal Müzesi'nin bodrum katında mağara ve deniz korsanları bulunurken, üst katlarda ise klasik dünya masalları ile başlayıp günümüz masallarına uzanan ve Türk masallarını da içeren kitaplar yer alıyor.

Müze içinde, tiyatro sahnesi ve atölye çalışmalarının yapılacağı bir faaliyet alanı da bulunuyor. Müze bahçesinde ise çocukların en sevdiği masal kahramanlarının heykelleri ile masal parkı ve havuzu da yer alıyor.

Müzenin ilk ziyaretçileri kreş öğrencileri

Müzenin ilk ziyaretçileri, Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü'ne bağlı 11 kreşin 5-6 yaş aralığındaki minik öğrencileri oldu.

Türkiye'de "ilk" olma özelliğini taşıdığı belirtilen müzeyi ziyaret eden minikler, masal kahramanlarını karşılarında görünce mutlu oldu. Öğretmenlerinin refakatinde müzeyi gezen öğrenciler, müzenin girişinde bulunan dünya masallarının mimarı, yazarların ilk basım kitaplarını inceleyerek onlar hakkında görevlilerden bilgi aldı.

Müze gezisi sırasında çocuklar; kitaplık bölümünde yer alan Hans Christian Andersen'in Türkiye'deki heykelini görme fırsatını da buldu.

Daha sonra çocuklar, bodrum katında yer alan mağara ve deniz korsanlarını da ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Masal Müzesi' Kapılarını Ziyaretçilere Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement