Mask Müzesi'nde Uğur Dündar'a Sürpriz - Son Dakika
Güncel

Mask Müzesi'nde Uğur Dündar'a Sürpriz

Mask Müzesi\'nde Uğur Dündar\'a Sürpriz

Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar, Konak Belediyesi'nin açılışını yaptığı ve İzmir'e kazandırdığı İzmir Mask Müzesi'ni ziyaret etti.

15.05.2011 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar, Konak Belediyesi'nin açılışını yaptığı ve İzmir'e kazandırdığı İzmir Mask Müzesi'ni ziyaret etti. Dündar, Türkiye'de yaptıkları işlerle halkın gönlünde taht kuranların masklarının sergilendiği bölümde kendisini görünce çok şaşırdı.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ile müzeyi dolaşan Uğur Dündar Türkiye'nin ilk Mask Müzesi'nin İzmir'e çok yakıştığını belirtti. Başkan Hakan Tartan, dünyanın pek çok yerinden tarihi, hem de yeni maskelerin sergilendiği İzmir Mask Müzesi'nin her bölümünü dolaşan Dündar'a, müzenin fikir aşamasından gerçeğe nasıl dönüştüğünü anlattı. İzmir Mask Müzesi'nin Türkiye'de ilk olduğunu hatırlatan Hakan Tartan, "Bir hayali daha İzmir'de gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu müzeyi görenler dünya masklarıyla birlikte Türk maske geleneğini de keşfedecekler. Turist rehberlerinin tur listesine aldığı müzemiz daha yeni açılmış olmasına rağmen gördüğü ilgi şimdiden üst seviyede" dedi.

İzmir Mask Müzesi'nin ilginç bölümlerinden biri olan Türkiye'de yaptıkları işlerle halkın gönlünde taht kuran kişilerin masklarının sergilendiği bölümde Uğur Dündar kendisini bekleyen sürpriz karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. İzmirliler'in oylarıyla belirlenen "İz Bırakanlar" bölümünde Attila ilhan, Aziz Nesin, Müjdat Gezen gibi isimlerin arasında kendi yüzünü de gören Dündar, "Kırk yıl düşünsem bir gün müzede gezerken kendimi göreceğim aklıma gelmezdi. İzmirliler'in ve Konak Belediyesi'nin beni böyle onurlandırması heyecan verici" dedi.

İzmir'in tam bir kültür ve turizm kenti olmasının çağdaş yolu butik müzeciliğin en güzel örneklerinden İzmir Mask Müzesi'nin bulunduğu Cumbalı Sokak, ünlü konuğu Uğur Dündar'ın yanı sıra İzmirlileri, yurtiçi ve dışından gelen ziyaretçilerini de ağırladı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mask Müzesi'nde Uğur Dündar'a Sürpriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement