Mecliste 'Sürek Avı' Tartışması - Son Dakika
Güncel

Mecliste 'Sürek Avı' Tartışması

Mecliste \'Sürek Avı\' Tartışması

CHEMNITZ'de yaşanan olaylar Saksonya Eyalet Meclisi'nin gündemine taşındı.

05.09.2018 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHEMNITZ'de yaşanan olaylar Saksonya Eyalet Meclisi'nin gündemine taşındı. Chemnitz'deki olayları değerlendiren Saksonya Başbakanı CDU'lu Michael Kretschmer, "Bir sürek avı ya da katliam yaşanmadı" dedi. Öte yandan "Aşırı sağ bizim toplumumuz için en büyük tehlike" diye konuştu ve aşırı sağın üzerine daha kararlı gideceklerini vurguladı. Kretschmer'in, yabancılara yönelik 'sürek avı' olmadığını söylemesi, Başbakan Merkel'in önceki açıklamalarına ters düştü.

MERKEL SAVUNDU

Merkel ve sözcüsü Seibert, "Bir süre kavına çıkıldığını, toplanarak sokakta kin ve nefret yayıldığını gösteren video görüntüleri var. Bunun bizim hukuk devletimizde yeri yok" demişti. Kretschmer'in açıklamalarını delil olarak gösteren AfD, Merkel'e açıklamalarını düzeltmesi ve sözcüsü Seibert'i görevden alması için baskı başlattı.

Merkel ise video görüntülerinde kin ve nefret yayan, suçsuz insanların peşine düşen takip sahneleri gördüklerini, hükümet sözcüsünün bu insanlara karşı tavır alması gerektiğini ve bunu yaptığını söyleyerek sözcüsü Seibert'i savundu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Mecliste 'Sürek Avı' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement