Mekanik Katlı Otopark" Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Mekanik Katlı Otopark" Hizmete Açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Sinan Mahallesi'nde yaptırdığı "Mekanik Katlı Otopark" törenle hizmete açıldı.

21.10.2017 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Sinan Mahallesi'nde yaptırdığı "Mekanik Katlı Otopark" törenle hizmete açıldı.

Kepez ilçesi Sinan Mahallesi'nde düzenlenen törene, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve vatandaşlar katıldı.

Vali Karaloğlu, törende yaptığı konuşmada, Antalya'nın büyüdüğüne ve geliştiğine dikkati çekti.

Nüfus, halkın gelir seviyesinin, milli gelir seviyesinin ve buna karşılık araç sayısının da arttığını belirten Karaloğlu, buna karşılık otopark ve cadde büyüklüklerinin maalesef artmadığını belirtti.

Eldeki mekanların daha verimli kullanma zorunluluğunun doğduğunu aktaran Karaloğlu, "Bir koyundan 4 post nasıl çıkarılır, onun yolunu bulmalısınız. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel de bir koyundan 4 post çıkarmış. Bir araçlık park yerine şimdi 4 araç park etme imkanı buluyor. Ben kendisini kutluyorum. Ekibiyle beraber Antalya'ya bu yeni nesil teknolojiyi getirdiği için, mekanik otoparkımızı Antalya'ya kazandırdığı için tebrik ediyorum." dedi.

Şehir merkezinde otopark problemi yüzünden araçların kaldırımlara park edilmeleri nedeniyle yaya haklarını ihlal edildiğini kaydeden Başkan Menderes Türel de, "Park yeri olmadığı için maalesef insanımız şehir merkezine gelmekten ürküyor. Bu yüzden turizm ve ticaret de istediğimiz noktaya gelemiyor. Bu soruna karşı Antalya'da yeni bir otopark dönemini başlatıyoruz. Şehir merkezinde ve çevresinde bu otoparklar kısa dönemde inşallah belirli bir rahatlama sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Türel ayrıca, Kent Müzesi Projesi kapsamında yıkılan eski stadyumun olduğu alana da yaklaşık 500 araç kapasiteli bir otopark alanı inşaatına başlandığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mekanik Katlı Otopark' Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement