Meksika'da Honduraslı Bir Gazeteci Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Meksika'da Honduraslı Bir Gazeteci Öldürüldü

Meksika\'da Honduraslı Bir Gazeteci Öldürüldü

Meksika'nın körfez eyaleti Veracruz'da Honduraslı bir gazeteci öldürüldü.

11.07.2017 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meksika'nın körfez eyaleti Veracruz'da Honduraslı bir gazeteci öldürüldü. Gazeteci, Honduras'ta birlikte çalıştığı meslektaşının cinayete kurban gitmesi üzerine Meksika'ya sığınmıştı.

Kameraman Edwin Rivera Paz, Veracruz eyaletindeki suç oranının yüksek olduğu Acayucan belediyesinde suikaste uğradı. İlk bilgilere göre motosiklet üzerindeki silahlı iki kişi 25 yaşındaki gazeteciye ateş açtı.

Yetkililer, cesedin gazetecinin üvey kardeşi Pablo Rivera tarafından teşhis edildiğini açıkladı.

Honduras'ın Meksika konsolosu Raul Otoniel Morazan cinayeti kınayarak cinayeti aydınlatmak ve suçluları cezalandırmak için yeterli kanıtın olduğunu söyleyerek Meksika hükümetinden ve Veracruz valiliğinden cinayetin aydınlatılmasını istedi.

Hiciv programı yapıyorlardı

Kameraman Edwin Rivera Paz, Nasıl Konuşursan Konuş (HCH) adlı televizyon kanalı için birlikte bir hiciv programı hazırladıkları Igor Padilla'nın suikaste uğramasının andından ocak ayında yasal olmayan yollarla Meksika'ya kaçmıştı. Rivera ülkesine dönmeye korktuğunu beyan etmesi üzerine ise mülteci statüsü almıştı.

Honduraslı gazeteciler, Igor Padilla ve Edwin Rivera Paz cinayetleri arasında bağ olduğunu söyleyerek her iki cihayetin de aydınlatılmasını istedi.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Meksika'yı gazeteciler için yarımküredeki en tehlikeli ülke olarak tanımlıyor. Meksika'da 2017'nin ilk 8 ayında 9, 2016'da ise 11 gazeteci öldürülmüştü.

CPJ, 2006-2016 arasında ülkede 21 gazetecinin öldürüldüğü ve katillerin cezasız kaldığını ifade ediyor. - Madrid

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meksika'da Honduraslı Bir Gazeteci Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement