'Melek' 13 Eylül'de Sahne Cihangir'de Seyirciyle Buluşacak - Son Dakika
Kültür Sanat

'Melek' 13 Eylül'de Sahne Cihangir'de Seyirciyle Buluşacak

Feminist tiyatro topluluğu Boyalı Kuş, sanat camiasının önemli isimlerinden Melek Kobra'nın hayatını konu alan oyunla seyirci karşısına çıkacak.

11.09.2013 15:20  Güncelleme: 10:55

Melek, 13 Eylül Cuma günü, saat 20:30'da, Sahne Cihangir'de sahnelenecek.

Türkiye'nin ilk profesyonel feminist tiyatro topluluğu Boyalı Kuş 13 Eylül Cuma günü, Cumhuriyet dönemi sanat camiasının önemli isimlerinden Melek Kobra'nın hayatını konu alan bir oyunla seyirci karşısına çıkacak. Melek, Sahne Cihangir'de, saat 20:30'da sahnelenecek.

Gerçek hikayeden sahneye uyarlanan ve Rüstem Ertuğ Altınay'ın kaleminden çıkan Melek'in yönetmenliğini Tiyatro Boyalı Kuş'un kurucusu Jale Karabekir üstlendi. Ünlü besteci Muhlis Sabahattin Ezgi'nin kızı Melek Kobra'nın sıradışı hayatını konu alan Melek, tek perde olarak sahnelenecek. En ünlü kadın bestecilerden Neveser Kökdeş'in yeğeni, Türkiye ve dünya güzeli Keriman Halis Ece'nin kuzeni, dublaj kralı olarak bilinen Ferdi Tayfur'un eşi, Süreyya Opereti'nin primadonnası ve Gülriz Sururi'nin annesi Suzan Lütfullah'ın en yakın arkadaşı Melek'i ise Yeşim Koçak canlandıracak. Dramaturjisini Nelin Dükkancı'nın üstlendiği 70 dakikalık ve tek kişilik oyunun koreografisi Gökmen Kasabalı'ya, kostüm tasarımı Burcu Rahim'e, ışık tasarımı ise Erdem Çınar'a ait.

13 yıldır sahnelediği oyunlarla ve düzenlediği etkinliklerle Türkiye Tiyatrosu'na yeni bir dil kazandıran Boyalı Kuş'un son oyunu Melek'in biletleri ise Mybilet'ten ve Sahne Cihangir'den edinilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Melek' 13 Eylül'de Sahne Cihangir'de Seyirciyle Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement