Menteşe'de Heykeller Yenileniyor - Son Dakika
Güncel

Menteşe'de Heykeller Yenileniyor

Menteşe Belediyesi tarafından kentte yeşil alanların temalandırılması ve kentin simgesi olan heykellerin yenilemesi için çalışma yürütülüyor.

21.06.2016 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menteşe Belediyesi tarafından kentte yeşil alanların temalandırılması ve kentin simgesi olan heykellerin yenilemesi için çalışma yürütülüyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent estetiğine ve kültürüne değer katan heykellerin kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.

Kentin simgesi olan heykelleri yenileme çalışmalarına başladıklarını dile getiren Belediye Başkanı Gümüş, "Heykel sanatçısı Cumhur Ata Türk ve Hasan Yağmur'un yaptığı heykellerin bakım ve onarımları yapılarak heykeller yenileniyor. Kent estetiğine daha çağdaş ve modern bir görünüm de katan heykellerimiz aynı zamanda kentimizin simgesi." dedi.

Heykellerin vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördüğüne vurgu yapan Gümüş, şöyle konuştu:

"Recai Güreli Caddesi'ndeki Serpil, Sınırsızlık Meydanı'ndaki kız çocuğu, Belediye Parkı'ndaki Keçili Yörük ve Pazar Yeri girişindeki Simitçi Heykeli ile bankta oturan Dede-Torun heykelinin bakım, onarım ve tadilatları yapılarak yenilendi. Kocahavuz Parkı'ndaki çocuk heykelleri ile Orhaniye Mahallesi'ndeki parkta bulunan çocuk heykelleri yenileme çalışmaları sürüyor. Yapılan yenileme çalışmaları sonrası kentimiz çok daha estetik, modern ve çağdaş bir görünüme kavuşacak. Bizim vatandaşlarımızdan tek dileğimiz, heykellere zarar verilmemesi. Tahrip edilen her heykel, kent kültürümüze ve kent estetiğine de zarar vermektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Menteşe'de Heykeller Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement