Mercedes-Benz Glc F-Cell Ortaya Çıktı - Son Dakika
Otomobil

Mercedes-Benz Glc F-Cell Ortaya Çıktı

CARMEDYA.COM – Geçen yıl üretim öncesi model olarak ortaya çıktıktan sonra , Mercedes şimdi GLC F-Cell’in üretim versiyonunu ortaya çıkardı.

17.10.2018 16:56

CARMEDYA.COM – Geçen yıl üretim öncesi model olarak ortaya çıktıktan sonra, Mercedes şimdi GLC F-Cell'in üretim versiyonunu ortaya çıkardı.

Ekim ayında teslimatlar olacak

Zamanlama, modelin Ekim ayı sonunda ilk teslimatlarını gerçekleştirmesi yönünde. Yeni model, yakıt hücresi ve pil teknolojilerini ilk kez birleştiren benzersiz bir plug-in hibrid olma yolunda ilerliyor. Sonuç olarak, GLC F-Cell hem elektrik hem de hidrojen yakıtı kullanacak. Hibrid modunda, SUV, 4,4 kg hidrojen dolu bir tankla 478 km menzile sahip olacak. Bu tank, içten yanmalı motorlu araçların deposu gibi üç dakika gibi kısa bir sürede doldurulacak.  Elektrik modda ise GLC F-Cell 51 kilometre mezile sahip olacak. Lityum-iyon batarya 13,5 kWh kapasiteye sahip. 208 HP gücünde motor ile otomobil yoluna devam ediyor. Model evden şarj edildiğinde 1.5 saat içerisinde dolabiliyor.

GLC F-Cell'in Hybrid, F-Cell, Battery ve Charge için dört farklı modu var. Karma modda, araç her iki enerji kaynağından da güç çekiyor. F-Cell modunda yakıt hücresi pilin şarj durumuna göre hareket ediyor. Battery modunda ise model tamamen elektrikli motor ile yoluna devam ediyor. Charge modunda ise bataryaların şarj edilmesi için model çalışıyor. Otomobil üreticisi hidrojen dolum istasyonlarının genişlemesi için çalışmalarına devam ediyor. H2 Mobility ortaklığında Mercedes, Almanya'daki H2 dolum ağının genişlemesini 51 ila 100 istasyon arasında hedefliyor. Uzun vadeli amaç, 400 kadar hidrojen yakıt ikmal istasyonuna sahip olmak.

The post Mercedes-Benz GLC F-Cell ortaya çıktı appeared first on Carmedya.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Mercedes-Benz Glc F-Cell Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement