Meriç 3. Tarım ve Hasat Şenliği Başladı - Son Dakika
Güncel

Meriç 3. Tarım ve Hasat Şenliği Başladı

Pirinç ve Fıstık diyarı Meriç'in Tarım ve Hasat Şenliği yoğun katılım ve coşkuyla başladı.

14.09.2018 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meriç Belediyesi'nin öncülüğünde, Meriç Kaymakamlığı, Ziraat Odası Başkanlığı, Muhtarlar Derneği ve Bir Çok Kurum ve Kuruluşun desteklediği 3. Meriç Tarım Hasat Şenliği Kaymakamlık Binası önünde oluşan Kortejin Atatürk Anıtına Çelenk koymasıyla başladı.

Meriç Kaymakam Vekili Elif Canan Tuncer, Belediye Başkanı Nihat Yörük, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin ve Birçok belediye başkanın katıldığı şenliğin açılış konuşmasını Meriç Belediye Başkanı Nihat Yörük yaptı. Açılış Konuşmasında mutlu ve gururlu olduğunu belirten Yörük;'' biz göreve geldiğimiz günden beri Meriç insanımıza nasıl daha iyi hizmet edebiliriz düşüncesiyle birçok çalışma yaptık. Ve 3 yıl önce yılın yorgunluğunu ve stresini atmak amacıyla ilçemizde var olmayan festivalimizi başlattık. Ne mutlu ki bu sene 3.sünü yapıyoruz. İnşallah nice uzun yıllarda festivalimizle birlikte pirincimiz ve fıstığımız marka olacaktır. Katılan tüm protokol üyelerine ve çok değerli Meriçli hemşerilerime teşekkür ederim'' dedi.

Edirne Belediye Bandosunun mini konseri ve Rumeli'nin Sevilen Yüzü Recep Dural'ın Sunumuyla devam eden şenlik etkinlikleri Bulgaristan'ın Dimitrovgrad'dan gelen halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti. Gece etkinliklerinde Yağmur Akın ve Sıla Naz Konserlerinde halkın ilgi çok fazla olurken konser sonrası Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin Meriç'in Pirincini ve Fıstığını sanatçılara hediye etti. Ergin yaptığı açıklamada;'' biz her daim her yerde Meriç'imizi tanıtmaya çalışıyoruz. Özellikle fuarlar ve TV'ler de yer alırken, ilçemize gelen sanatçılarımıza da Pirincimizi ve Fıstığımızı vererek gittikleri yerlerde bizlerden bahsetmelerini rica ediyoruz. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Meriç Pirincinden sonra artık Meriç Fıstığı da Marka olmuştur. İlçemize ve Edirne'mize hayırlı olsun' 'dedi.

3 gün sürecek olan şenlikte bir çok sanatçı sahne alacakken, bir çokta etkinlik düzenlenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Meriç 3. Tarım ve Hasat Şenliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement