Mersin Kültürler Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

Mersin Kültürler Festivali'ne Doğru

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek "Mersin Kültüler Festivali" 11-13 Ekim tarihlerinde düzenlenecek.

17.09.2014 14:31  Güncelleme: 14:41

Mersin Bürokrat ve İşadamları Derneği (MEBİDER) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek  "Mersin Kültüler Festivali" 11-13 Ekim tarihlerinde düzenlenecek.

MEBİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Sağlam, Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, dernekleri tarafından geçen yıl "Mersin Kültür Festivali" olarak düzenlenen etkinliği bu yıl 'Mersin Kültürler Festivali" adıyla  düzenleneceğini söyledi.

Festivalin 11-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Sağlam, şöyle konuştu:

"Bu yıl büyük ihtimal kortejimiz gardan başlayacak ve yine Cumhuriyet Alanı'nda sonlanacak. Şehrimizde doğmuş veya şehrimizde yetişmiş, şehrimizin değeri olan 3 kişiye de yapmış oldukları katkılarından dolayı plaket verilecek. Ardından mehteran takımı gösterisiyle program devam edecek. Yine aynı günün akşamında Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğu gösterisi ve konseri olacak. İkinci gün Mersin Vanlılar Derneği'nin halk müzik konseri ve yöresel halk oyunlarıyla başlayacak. Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin Seslerle Anadolu müzikali ile o gün bitecek. 3. gün ise tüm Yörükler ve Türkmenler'in yöresel türküleri, halk oyunları ve sıra gecesi olacak. Arkasından da Mardinliler'in halk müziği konseriyle festival bitecek."

Bu yıl biraz daha farklı bir konsept uygulayacaklarını ifade eden Sağlam, sosyal aktivitelere daha çok yer vereceklerini kaydetti.

Sağlam ayrıca, festival kapsamında Suriyeliler'in de kuracakları çadırda ülkelerinin kültürünü anlatacağın sözlerine ekledi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin Kültürler Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement