Mervan Çelik, İsveç'te Öldürülen Türk'ün Vurulduğu Yeri Ziyaret Etti - Son Dakika
Dünya

Mervan Çelik, İsveç'te Öldürülen Türk'ün Vurulduğu Yeri Ziyaret Etti

Mervan Çelik, İsveç\'te Öldürülen Türk\'ün Vurulduğu Yeri Ziyaret Etti

futbolcu Mervan Çelik, iki hafta önce İsveç'in Göteborg şehrinde başına 5 kurşun sıkılarak infaz edilen 23 yaşındaki Direm Öz'ün vurulduğu yeri ziyaret ederek çiçek bıraktı.

17.07.2012 18:28

İsveç'te oynayan Türkiye asıllı

futbolcu Mervan Çelik, iki hafta önce İsveç'in Göteborg şehrinde başına 5 kurşun sıkılarak infaz edilen 23 yaşındaki Direm Öz'ün vurulduğu yeri ziyaret ederek çiçek bıraktı.

Direm Öz'ün çok iyi bir insan olduğunu söyleyen Çelik'e ziyareti esnasında Panterler çetesi lideri Murat Solmaz da eşlik etti. Direm Öz'ün ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Solmaz, kendisini bu cinayetten sorumlu tutan Göteborg Postası gazetesine tepki gösterdi.

Göteborg Posta gazetesi, haberinde "Panterler çetesine üye olan genç, polise bilgi sızdırmaya başlayınca hakkında infaz kararı çıktı. Çetenin Kongo'dan kiraladığı tetikçi, Diren Öz'ü Göteborg'da öldürdü. Diren Öz, ülkede nam salan Panterler çetesine katıldı. Murat Solmaz'ın liderliğini yaptığı ve Nazi Adalet Partisi'nin bir kolu olduğu öne sürülen çete başta soygun olmak üzere pek çok eyleme imza attı. Ancak çete içerisinde Murat Solmaz ve Diren Öz arasında liderlik kavgası da başladı. Solmaz, polise bilgi sızdırmak ve muhbirlik yapmakla suçladığı Diren Öz'ün öldürülmesi için talimat verince örgüt harekete geçti. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden kiralanan tetikçi, infaz emrini yerine getirdi" ifadelerini kullanmıştı.

İsveç gazetesinin haberine çok kızdığını belirten Murat Solmaz, Panterler grubunun Göteborg'un Biskopsgården bölgesinde gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak çeşitli aktiviteler tertiplediğini ve bunları belediyenin bilgisi dahilinde yaptığını iddia etti. Gazetenin kendisine ve Direm Öz'e iftira attığını söyleyen Solmaz, "Eğer gazetenin dediği gibi olsaydı, polis bizi serbest bir şekilde gezdirmezdi" şeklinde konuştu.

Mervan Çelik ve Murat Solmaz, yanlarında getirdikleri çiçekleri arkadaşlarının vurulduğu yere bıraktı.

Mervan Çelik'in adı, bilhassa bu yaz döneminde Türkiye'deki pek çok futbol kulübüyle anılıyor. - GÖTEBORK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Mervan Çelik, İsveç'te Öldürülen Türk'ün Vurulduğu Yeri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement