Meslek Lisesi Öğrencilerine Çek Cumhuriyeti'nde 'Hasta ve Yaşlı Bakımı' Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Meslek Lisesi Öğrencilerine Çek Cumhuriyeti'nde 'Hasta ve Yaşlı Bakımı' Eğitimi

Meslek Lisesi Öğrencilerine Çek Cumhuriyeti\'nde \'Hasta ve Yaşlı Bakımı\' Eğitimi

Avrupa Birliği (AB) Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında, Çek Cumhuriyeti’ne giden Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri yurda döndü.

17.04.2014 10:35

Avrupa Birliği (AB) Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında, Çek Cumhuriyeti'ne giden Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri yurda döndü.

Hemşirelik bölümü 10 kız öğrenci ve beraberinde 2 refakatçi öğretmen Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ta iki hafta 'Hasta ve Yaşlı Bakımı' konusunda mesleki eğitim aldı.

Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Okul Müdürü Murat Özsoy, öğrencilerin mesleki eğitim kapsamında, Çek Cumhuriyetindeki 'Hasta ve Yaşlı  Bakım' uygulamalarını yakından görüp öğrenebilmeleri için, Huzur evi, Sosyal Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezilerini ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Bu proje ile hemşirelik bölümü öğrencilerinin, hasta ve yaşlı bakımındaki mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmelerini amaçladıklarını vurgulayan Özsoy, ayrıca hasta, yaşlı bakım hizmetlerinin ülkedeki uygulamalarla karşılaştırılmasının, ve sağlık koşullarını yakından takip etmelerinin amaçlandığına değindi.

Eğitim sonunda öğrenciler 'Hasta ve Yaşlı Bakım' sertifikaları verildi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Meslek Lisesi Öğrencilerine Çek Cumhuriyeti'nde 'Hasta ve Yaşlı Bakımı' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement