Mess Grup Toplu İş Sözleşmesi - Son Dakika
Güncel

Mess Grup Toplu İş Sözleşmesi

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) grup toplu iş sözleşmesiyle ilgili, "Üyelerimizin talep ve beklentileri doğrultusunda ortaya koyduğumuz taslağımız kabul görene kadar yılmadan, usanmadan, hiçbir şeyden çekinmeden...

04.01.2018 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) grup toplu iş sözleşmesiyle ilgili, "Üyelerimizin talep ve beklentileri doğrultusunda ortaya koyduğumuz taslağımız kabul görene kadar yılmadan, usanmadan, hiçbir şeyden çekinmeden mücadelemizi sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Değirmenci, yaptığı yazılı açıklamada, MESS ile yaptıkları görüşmelerde uyuşmazlık konusu maddeler üzerinde yine anlaşma sağlayamadıklarını bildirdi.

Toplu iş sözleşmesi taslağını MESS'e bağlı iş yerlerindeki üyeleri ve bu iş yerlerine bağlı şube yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunarak şekillendirdiklerini anımsatan Değirmenci, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Taleplerimiz hem metal sektörü hem üyelerimizin beklentileri hem de ülkemizin ekonomik şartlarıyla uyumludur. Gerçekçi olmayan hiçbir şeyi dayatma gibi bir niyetimiz yok. Fakat görüyoruz ki MESS, taleplerimizi yok sayma, üyelerimizin emeklerini görmezden gelme, iş barışını bozma konusunda ısrarcı bir tavır sergilemektedir. Şunu herkes bilsin ki üyelerimizin talep ve beklentileri doğrultusunda ortaya koyduğumuz taslağımız kabul görene kadar yılmadan, usanmadan, hiçbir şeyden çekinmeden mücadelemizi sürdüreceğiz."

Değirmenci, arabulucu raporunun ellerine ulaşmasının ardından gerekli değerlendirmeleri yapacaklarını da aktararak "Değerlendirmeler sonucunda, bundan sonraki süreç ile ilgili yol haritamızı belirleyeceğiz. Üyelerimizden aldığımız ve üretimden gelen güçle, yüksek bir inanç ve enerji içerisinde bu süreci sonuna kadar devam ettirme kararlılığında olacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mess Grup Toplu İş Sözleşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement