Meteorolojiden sağanak uyarısı! Listede İstanbul dahil birçok şehir var - Son Dakika
Yaşam

Meteorolojiden sağanak uyarısı! Listede İstanbul dahil birçok şehir var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 14-18 Ağustos tarihlerini kapsayan hava durumu raporunda başta İstanbul olmak üzere birçok şehir için yağış uyarısı yapıldı. Pazar günü tüm Marmara'da görülecek yağışların pazartesi günü İstanbul'da etkisini artıracağı ifade edildi.

14.08.2022 00:38  Güncelleme: 01:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da günlerdir beklenen yağmurun bir türlü gelmemesi, vatandaşların hava durumuna olan ilgisini artırdı. Bu nedenle Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 5 günlük hava tahmin raporu büyük ilgi gördü. Raporda, başta İstanbul olmak üzere birçok il için sağanak yağış uyarısında bulunuldu.

HAVA SICAKLIĞINDA ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİK YOK

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişik beklenmiyor. Hava sıcaklığı genellikle mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul dahil birçok il için sağanak yağış uyarısı! Şemsiyeleri hazırlayın

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Meteoroloji, sağanak yağışın beklendiği kentlerle ilgili detayları da açıkladı.

AKŞAMDAN İTİBAREN ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLAYACAK

Yağışların bu gece ilk saatlerde Kütahya, Eskişehir, Bilecik, Bolu ve Karabük çevreleri ile Bursa'nın güney ve doğu, Sakarya'nın güney, Ankara'nın kuzey ve batı, Çankırı'nın batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA YAĞIŞ PAZARTESİ ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan raporda, İstanbul'un durumu da merak ediliyordu. Rapora göre Marmara genelinde sağanak yağış, pazar gününden itibaren etkili olmaya başlayacak. Yağışın İstanbul'da etkili olacağı gün ise pazartesi olarak kaydedildi. Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı da dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava tahmin raporu:

Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için sağanak yağış uyarısı! Şemsiyeleri hazırlayın
Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için sağanak yağış uyarısı! Şemsiyeleri hazırlayın
Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için sağanak yağış uyarısı! Şemsiyeleri hazırlayın
Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için sağanak yağış uyarısı! Şemsiyeleri hazırlayın
Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için sağanak yağış uyarısı! Şemsiyeleri hazırlayın
Meteorolojiden sağanak uyarısı! Listede İstanbul dahil birçok şehir var

Son Dakika Yaşam Meteorolojiden sağanak uyarısı! Listede İstanbul dahil birçok şehir var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez ve Santral Mahallesi'nde Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı Açılıyor
    12:39 Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez ve Santral Mahallesi'nde Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı Açılıyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kepez ve Santral Mahallesi'nde gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm projeleri kapsamında yapılan Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı'nın açılış töreni yarın saat 17.00'de yapılacak. Proje kapsamında 6 bin 500 metrekarelik Kapalı Pazar Yeri ve 27 bin 275 metrekarelik yeni bir park alanı hizmete sunulacak.

  • Niğde'de Gündüz Bakımevi Açıldı
    12:38 Niğde'de Gündüz Bakımevi Açıldı

    Niğde'nin Bor ilçesinde çalışan alt gelir grubu annelerin çocuklarını güvenle bırakabileceği Gündüz Bakımevi açıldı. Bakımevi, 3-6 yaş arasındaki çocuklara hizmet verecek ve Bor Belediyesi tarafından işletilecek.

  • Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde geyiğe çarpan minibüsteki 2 kişi yaralandı
    12:37 Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde geyiğe çarpan minibüsteki 2 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, G.Ş. (33) idaresindeki 20 ZR 255 plakalı minibüs, Çevrepınar köyü mevkisinde yola çıkan geyiğe çarptı. İhbar üzerine sağlık ve jandarma ekipleri kaza yerine sevk edildi. Kazada yaralanan sürücü G.Ş. ile araçtaki N.Ş. Sandıklı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ölen geyik için Milli Parklar Müdürlüğüne gerekli bilgilendirme yapıldı.

  • İzmit Belediyesi Anıtpark'ta Mobil Aşeviyle İftar Sofrası Kuruyor
    12:35 İzmit Belediyesi Anıtpark'ta Mobil Aşeviyle İftar Sofrası Kuruyor

    İzmit Belediyesi, her gün Anıtpark'ta mobil aşevi aracılığıyla iftar sofrası kuruyor. Ramazan ayının sonuna kadar devam edecek olan uygulamaya İzmitliler ilgi gösteriyor.

  • Esenyurt Belediyesi Parklarda Yenileme ve Bakım Çalışmalarına Devam Ediyor
    12:35 Esenyurt Belediyesi Parklarda Yenileme ve Bakım Çalışmalarına Devam Ediyor

    Esenyurt Belediyesi ekipleri, parklarda yenileme ve bakım çalışmaları yaparak, parkları temiz ve modern bir görünüme kavuşturuyor.

  • Bilal dede, takımının galibiyetini gözyaşları içerisinde kutladı
    12:29 Bilal dede, takımının galibiyetini gözyaşları içerisinde kutladı

    Zonguldak Kömürspor'un 87 yaşındaki fanatik taraftarı Bilal Aykın, takımının son dakikada bulduğu golle galibiyeti gözyaşları içerisinde izledi. Bu anlar izleyenleri duygulandırdı.

  • Van'da Sağanak ve Kar Hayatı Olumsuz Etkiledi
    12:28 Van'da Sağanak ve Kar Hayatı Olumsuz Etkiledi

    Van'da dünden bu yana etkili olan sağanak ve kar nedeniyle kent merkezinde su birikintileri oluştu. Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri çalışma yürüterek yolları temizledi. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarında korunmaya çalıştı. Van-Hakkari kara yolundaki Kurubaş Geçidi'nde de kar etkili oldu ve sürücüler kontrollü olarak ilerledi. Polis ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

  • Antalya'da elektrikli scooter yayaya çarptı
    12:23 Antalya'da elektrikli scooter yayaya çarptı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir elektrikli scooter, park halindeki araçların arasından yola çıkan yayaya çarptı. Yaralanan yayaya sağlık ekipleri müdahale etti ve hastaneye kaldırıldı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Seyhan Belediyesi İftar Programları İlçe Halkını Buluşturuyor
    12:21 Seyhan Belediyesi İftar Programları İlçe Halkını Buluşturuyor

    Seyhan Belediyesi'nin düzenlediği iftar programları, ilçe halkını aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. İlahiler, sema gösterileri ve çocuk etkinlikleriyle desteklenen iftar programlarına halk büyük ilgi gösterdi. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Muş'ta Vefa Ekipleri Bayram Öncesi Yardıma Koşuyor
    12:14 Muş'ta Vefa Ekipleri Bayram Öncesi Yardıma Koşuyor

    Muş'un Bulanık ilçesinde kaymakamlık bünyesindeki 'Vefa' ekipleri, bayram öncesi en ücra köylere giderek yaşlıların evini temizliyor, ilçe merkezindeki ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ulaştırıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 'Vefa Projesi' kapsamında bayram öncesi yaşlı, engelli ve yatalak hastaların evinin temizlenmesi ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek götürülmesi için aralarında kadınların da bulunduğu 15 kişilik ekip oluşturuldu.

  • Samsun'da Hastaneye Götürülen Yaşlı Kadının İçinde Bulunduğu Otomobil, Doktora Giden Hastanın Otomobiline Çarptı
    12:13 Samsun'da Hastaneye Götürülen Yaşlı Kadının İçinde Bulunduğu Otomobil, Doktora Giden Hastanın Otomobiline Çarptı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde, ameliyat için hastaneye götürülen yaşlı kadının içinde bulunduğu otomobil, aynı hastaneye doktora giden hastanın idaresindeki otomobile çarptı. Kazada yaşlı kadın ile eşi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Erzincan'da Ramazan Ayında Aydınlatılmış Pistlerde Gece Kayağı
    12:12 Erzincan'da Ramazan Ayında Aydınlatılmış Pistlerde Gece Kayağı

    Erzincan'da kayak severler, ramazanın kayak sezonuna denk gelmesi nedeniyle iftardan sonraki zamanlarını aydınlatılmış pistlerde geçiriyor. Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde gece kayağı saatleri, ramazan için değiştirilerek 19.30-22.00 saatleri arasında kayak severlere hizmet veriliyor. Vatandaşlar, ramazanın bu yıl kayak sezonuna denk gelmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiriyor.


Advertisement