CHP'li Milletvekilleri ve Jandarma Arasında Gerginlik - Son Dakika
Güncel

CHP'li Milletvekilleri ve Jandarma Arasında Gerginlik

Ergenekon davası öncesi içeriye girişlerdeki sıkı aramalara tepki gösteren CHP milletvekilleri ile jandarma arasında gerginlik yaşandı.

05.08.2013 10:26  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon davası öncesi içeriye girişlerdeki sıkı aramalara tepki gösteren CHP milletvekilleri ile jandarma arasında gerginlik yaşandı.

Ergenekon davasının yapılacağı mahkeme salonu açıldı. Tutuksuz sanıklar, avukatlar ve basın mensupları içeri girmeye başladı. CHP'li Muharrem İnce, Mehmet Akif Hamzaçebi, Umut Oran, Bihlun Tamaylıgil, Emine Ülker Tarhan, Malik Ecder Özdemir ve Emre Köprülü de duruşmayı izlemek üzere salona geldi.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, duruşma salonu girişinde içeri girenlerin kamerayla görüntülenmesine tepki gösterdi. Kocasakal, görevli jandarma ekiplerine "Şu an suç işliyorsunuz. Neden çekiyorsunuz?" dedi. Jandarma ekipleri ise "Emir böyle" diye karşılık verdi. Bunun üzerine Kocasakal, "Sen suç konusu bir şeyi yapamazsın. Komutan 'sokaktan geçen bir kişiye vur' dese vuracak mısın?" dedi.

CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan da içeri girerken çantasını x-ray cihazından geçirdi. Çantada flash disk bulununca askerler "Onu çıkartın" diye uyardı. Tarhan ise "Benim flash belleğim çantada kalacak" dedikten sonra içeri girdi. Bu sırada CHP Milletvekilleri Emre Köprülü ve Malik Ecder Özdemir de arama nedeniyle jandarmaya tepki gösterdi. Milletvekilleri ve jandarma görevlileri arasında tartışmalar yaşandı. Bu sırada milletvekilleri ve jandarma arasında kısa süreli itişmeler oldu. Araya giren robokoplar gerginliği önledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Milletvekilleri ve Jandarma Arasında Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement