Milli Egemenlik Haftası Başladı - Son Dakika
Yerel

Milli Egemenlik Haftası Başladı

Milli Egemenlik Haftası Başladı

Milli Egemenlik Haftası'nın başlaması nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ve beraberindeki bir heyet Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

17.04.2013 12:35

Milli Egemenlik Haftası'nın başlaması nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ve beraberindeki bir heyet Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaretinde Müdür Türkkan'a, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Yurdabakan, Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu Müdürü Beşir Çiçek, Öğretmenler Leyla Hanay, İlhan Öztürk, öğrenciler Berkay Yamaner, Bartu Yıldız, Arzen Karaman, Beste Elif Önlü, Doğa Odabaş'tan oluşan bir grup eşlik etti.

Vali Orhan Düzgün, öğrencilerin, öğretmenlerin ve yöneticilerin Milli Egemenlik Haftası'nı kutlayarak, "Milli Egemenlik Haftası, aynı zamanda Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın içinde yer aldığı haftada kutlanıyor. 23 Nisan deyince akla, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına giden yolu açan ilk Meclisin açılışı geliyor. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı ve yaklaşık 3 yılı aşkın bir süre Milli Mücadelemizi, Kurtuluş Savaşımızı yönetti. Onun akabinde de, 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'ni ilan etti" dedi.

"İlk meclisimiz aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlığına giden Milli Mücadele planlarının yapıldığı, Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nın planlarının yapıldığı bir meclistir" diyen Vali Düzgün, "Onun için 23 Nisan 1920 tarihinin Türk milleti adına, devletimiz, milletimiz adına önemi çok büyük. Bu büyük bayramı Atatürk hepimize, değerli çocuklarımıza armağan etmiş biz de sizin bayramınızı kutluyoruz" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan da yaptığı konuşmada, Milli Egemenlik Haftası'nın başlaması nedeniyle öğretmen ve öğrencilerle birlikte ziyarette bulunduklarını belirterek, Vali Orhan Düzgün'e teşekkür etti.

Milli Egemenlik Haftası'nın başlaması nedeniyle ziyarette bulunan Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu öğrencilerden 7.sınıf öğrencisi Berkay Yamaner, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemini belirten bir konuşma yaptı. Berkay Yamaner konuşmasında şunları söyledi: "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 93.yılındayız. Biz bugünün çocukları yarının büyükleri olarak, dün olduğu gibi, bugünde Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza edeceğiz. Amacımız, akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek, çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar var olabilmektir. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir nesil olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın, en temel görevimiz budur. Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileri olarak bu vatana sonsuza dek sahip çıkacağız."

Ziyarete gelen öğrencilerle bir süre sohbet eden ve onlarla yakından ilgilenen Vali Orhan Düzgün, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Egemenlik Haftası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement