Milliyetci Hareket Partisi'nden Osmaneli'nde Aşure İkramı - Son Dakika
Yerel

Milliyetci Hareket Partisi'nden Osmaneli'nde Aşure İkramı

Milliyetci Hareket Partisi\'nden Osmaneli\'nde Aşure İkramı

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara Pazar yerinde aşure dağıtıldı.
Mübarek Muharrem ayı dolayısıyla ilçede bulunan sivil toplum kuruluşları ve siyasi...

15.11.2013 15:21

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara Pazar yerinde aşure dağıtıldı.

Mübarek Muharrem ayı dolayısıyla ilçede bulunan sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler ile hayırsever vatandaşların toplu aşure dağıtımı başladı. Bu geleneğe MHP İlçe Teşkilatı da katıldı. İlçe Başkanı Orhan Dinç, Osmaneli Belediye Başkan adayı Mustafa Kürek, İl Genel Meclis üyesi Orhan Uğur ve parti yöneticilerinin katılımı ile Cuma namazından sonra halka aşure ikram ettiler. Aşure ikramında konuşan MHP ilçe Başkanı Dinç, "Böyle mübarek aylar toplumumuzu, insanlarımızı birleştirir. Birliğimizi pekiştirir. Bizlerde böyle mübarek ve anlamlı bir günde halkımızla iç içeyiz. Bizler sadece bu günlerde değil, toplumumuzun ortak bütün değerlerinde varız. Muharrem ayının ülkemize hayırlar ve bereket getirmesini diliyorum. Gücümüzü halktan alıyoruz. Biz bu milletin hizmetkarıyız. MHP olarak her zaman toplumsal projelere imza atarak milletimizin yanında olacağız" dedi.

Aşure dağıtımında konuşan Belediye Başkan adayı Mustafa Kürek ise, Muharrem ayı dolayısıyla bu etkinliği düzenlediklerini kaydederek, "Dinimizce Muharrem ayı kutsal bir ay kabul edilmiş ve bu aya özel olarak ülkemizde yüzyıllardır aşure etkinliği yapılmaktadır. Biz de MHP'li olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz Aşure etkinliğini bu yılda yaptık. Birlik ve beraberliğimizi arttıran, kaynaşma ve dayanışmayı sağlayan bu tür özel günlerde halkımızla iç içe olunması bakımından bu etkinliğin verimli geçtiğini düşünüyorum. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

MHP İl Genel Meclis üyesi Orhan Uğur ise konuşmasında "Aşure, kültürümüzün çok önemli bir değeridir. Artık geleneksel bir hal alan aşure dağıtım etkinliğimizi sürdürmekten mutluluk duyuyorum. Aylarımızın Muharrem ayı gibi ikramlı, günlerimiz de Aşure günü gibi mübarek geçmesini dilerim" diye konuştu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milliyetci Hareket Partisi'nden Osmaneli'nde Aşure İkramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement