Milupa ve Bebelac Markalarının Üreticisi Nutrıcıa Son Üç Yılda Yüzde 20 Büyüdü - Son Dakika
Ekonomi

Milupa ve Bebelac Markalarının Üreticisi Nutrıcıa Son Üç Yılda Yüzde 20 Büyüdü

Milupa ve Bebelac markalarını bünyesinde barındıran, geçen yıl "Emziren Anneler İçin Sütlü İçecek Lactamil'i piyasaya sunarak yeni bir kategori oluşturan Nutricia Anne Bebek Beslenmesi, son 3 yılda yüzde 20 büyüme kaydettiğini açıkladı.

18.03.2014 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milupa ve Bebelac markalarını bünyesinde barındıran, geçen yıl "Emziren Anneler İçin Sütlü İçecek Lactamil'i piyasaya sunarak yeni bir kategori oluşturan Nutricia Anne Bebek Beslenmesi, son 3 yılda yüzde 20 büyüme kaydettiğini açıkladı. Şirketin 2013 yılında 661 çalışanı ile Türkiye'de gösterdiği bu büyüme performansıyla, global çapta faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda en hızlı büyüyen ilk 5 ülke arasında yer aldığı bildirildi.

Şirketin 2013 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler, 2014 hedefleri ve anne bebek beslenmesine ilişkin bilgiler, Nutricia Anne Bebek Beslenmesi Bölge Genel Müdürü Gamze Çuhadaroğlu ve Medikal Direktörü Dr.Yalım Üner'in katılımıyla düzenlenen bir basın toplantısında aktarıldı.Daha önce Numil Gıda ismi altında faaliyetlerini yürüten şirketin kurumsal kimliğinde değişime gittiğini belirten Gamze Çuhadaroğlu, "Yeni kimliğimiz ile Türkiye'de Aptamil, Lactamil ve Bebelac markalarımızın gücü, tüm dünyada bu markaları tek bir çatı altında birleştiren NUTRICIA ismiyle birleşiyor. Kurumsal kimliğimizdeki bu değişimle Türkiye'de sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

-"NUTRICIA ANNE BEBEK'İN 2013'TEKİ PAZAR PAYI YÜZDE 72"-

Sağlıklı nesiller yetiştirilmesi misyonu ile yürütülen çalışmaların toplumda bir farkındalık yarattığını belirten Çuhadaroğlu, bu bilinç ile, 2009 ila 2013 yılları arasında anne sütü kullanım miktarı ve süresinde artışa ve inek sütü kullanımında düşüşe paralel olarak bebek beslenme ürünleri pazarının önünü açtıklarını söyledi. Çuhadaroğlu, "Son üç yılda satışlarımızda yüzde 20 oranında büyüme kaydettik. Gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalar neticesinde Nutricia Anne Bebek'in 2013'teki pazar payı yüzde 72 oldu. Bu büyüme performansıyla Nutricia markasının global olarak faaliyet gösterdiği pazarlarda ilk 5 ülke arasında yer aldık. 2014 yılı için de aynı başarıyı emzirme bilincini arttırmaya devam ederek yakalamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Sağlıklı nesiller yetiştirmeye katkıda bulunmanın temel amaçları olduğunun altını özellikle çizen Çuhadaroğlu, şöyle devam etti: "Hamilelik dönemi ve doğum sonrası ilk iki yıl bebeklerimizin en hızlı büyüdüğü dönemdir. Bu dönemde bebeklerin boyu iki katına çıkar, beyin gelişiminin yüzde 80'i tamamlanır ve kilosu da dört katına ulaşır. Hayatın hiçbir döneminde bu hızda büyüme skorları elde edilmemektedir. Bu nedenle bebek beslenmesi kesinlikle farklı ve o dönem ihtiyaçlarına özel olmalıdır."

"-DOĞRU BEBEK BESLENMESİ OBEZİTE VE DİYABET DUYARLILIĞINI ÖNLÜYOR"-

Son yapılan araştırmaların bebek beslenmesinin ileri dönem hastalıklarını önlemede kritik bir rolü olduğuna işaret eden Çuhadaroğlu, "Son klinik çalışmalar, erken dönemde doğru anne ve bebek beslenmesinin ileriki yıllar için tahmin ettiğimizden çok daha önemli bir rol oynadığını açığa çıkarmaktadır. Bu dönem, artık sadece büyüme ve gelişme için gereken besinleri almaktan çıkarak ileriki yaşlarda obezite, diyabet gibi kronik hastalıkların duyarlılığını önlemede oldukça kritik bir rol oynuyor" diye konuştu.Anne sütünün temel ve bebek için en ideal besin olduğunu vurgulayan Çuhadaroğlu, Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de son 20 yılda, bebeğini ilk 6 ay sadece anne sütüyle besleyen annelerin sayısında önemli bir artış olduğunu kaydetti. Çuhadaroğlu, "Son 20 yılda ilk 6 ay sadece anne sütü ile besleyen annelerin sayısı yüzde 2,9'dan yüzde 62,5'a çıktı.Ayrıca 1 yaş üzeri anne sütü ile beslenme oranı yüzde 25 seviyesinden yüzde 42 seviyesine ulaştı.Bu olumlu gelişmelerde sürdürmekte olduğumuz "2 yıl anne sütü ile beslenmeye devam' politikamızın ve eğitim programlarının önemli katkısı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

-"TÜRKİYE'DE BEBEK BESLENME ÜRÜNLERİ TÜKETİMİ ENDONEZYA'NIN GERİSİNDE"-

Türkiye'de bebek başına düşen mama tüketiminin özellikle Avrupa ve birçok dünya ülkesinin çok gerisinde olduğunu kaydeden Çuhadaroğlu, " Endonezya'daki tüketim bile Türkiye'nin iki katından fazla" dedi. Polonya'da emzirme oranının yüzde 91 olmasına rağmen mama tüketiminin Türkiye'nin dokuz katı olduğuna da dikkat çeken Çuhadaroğlu, "Aradaki fark pirinç unu, inek sütü kullanımı gibi geleneksel ve yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklanıyor." diye konuştu. Çuhadaroğlu, bebeklerin emzirilme döneminde anne sütünün mineral yapısının daha güçlü olması gerektiğine odaklanan Nutricia Anne Bebek Beslenmesi'nin,bu amaçla geçen yılın üçüncü çeyreğinde annelere özel Lactamil ürününü geliştirdiğini belirterek,Emziren Anneler İçin Sütlü İçecek Lactamil'in, hamilelik sürecinde azalmaya başlayan ve emzirme döneminde devam eden vitamin ve mineral rezervlerindeki düşüşün önlenmesini hedeflediğini kaydetti.

"ANNENİN SAĞLIKLI BESLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ"-

Yapılan araştırmalarda annelerin emzirme döneminde büyük fedakarlık göstererek bebeklerinin bakımına ve beslenmesine oldukça fazla zaman ayırdıkları için kendi beslenmelerini ikinci plana attıklarının tespit edildiğine işaret eden Çuhadaroğlu anne içeceği Lactamil'e ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bunun sonucunda emziren annelerin birçoğunda yorgunluk, saç dökülmesi ve diş sağlığı bozukluğuna rastlanıyor. Hâlbuki biliyoruz ki bu dönemde emziren kadınların normal kadınlara göre daha fazla enerji, vitamin ve mineral ihtiyacı oluşmaktadır. Bu verilerden yola çıkarak annelerin bu dönemdeki ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olabilmek için bir süt geliştirdik. Emziren Anneler İçin Lactamil, kalsiyum, demir, A, C, D, E vitaminlerinin yanı sıra folik asit kaynağıdır. Nutricia Anne Bebek Beslenmesi olarak bizim amacımız sağlıklı nesiller yetişmesine yardımcı olmaktır. Yeni ürünümüzle bu amaca katkımızı daha da artırıyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Milupa ve Bebelac Markalarının Üreticisi Nutrıcıa Son Üç Yılda Yüzde 20 Büyüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hasret kılıç: Telefonla asla ulasamiyorum... Ne bicim is bu satanlar bile milupa nutricinanin arasindaki farki bilmiyor kutularin üzerinde bsy yazmiyor besin degerlri bile ayni ama fark ne anlayamadm epey fiyat farki var milüpayla nutricinanin arasindaki.. zahmet edip beni aydinlatin... 0 0 Yanıtla

Advertisement