Minikler Başarılarının Karşılığını Aldı - Son Dakika
Yerel

Minikler Başarılarının Karşılığını Aldı

Minikler Başarılarının Karşılığını Aldı

Kocaeli'de Carl Orff tarafından geliştirilen müzikli oyun grubu öğrencileri sertifikalarını aldılar.

27.02.2013 15:16  Güncelleme: 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ünlü besteci Carl Orff tarafından geliştirilen ve dünya genelinde kullanılan eğitim sistemi, müzikli oyun grubu öğrencileri sertifikalarını aldılar. Geleceğin sanatçılarının yetiştirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi Belediye Konservatuarı, çocukların gelişimine çok faydalı olan müzikli oyun grubu eğitimleri bu dönemde devam edecek.

Dünya çapında büyük ilgi gören 8-15 yaş grubu çocuklarının katıldığı Müzikli Oyun Grubu'nda öğrenciler eğitimlerinin sonunda sertifikalarına kavuştular. Müzikli Oyun Grubu'nun minik öğrencileri sertifikalarını eğitmenleri Sencer Özbay'ın elinden aldılar.

Konservatuar Eğitmeni Özbay sertifika alan öğrencilerle çok eğlenceli ve faydalı bir süreç yaşadıklarını belirterek,

"Carl Orff yaklaşımı ile çocukların müzik, ritm duygusu ve yaratıcılığının gelişmesini sağlamaya çalıştık. Söz konusu eğitim sistemi, çocuk ve onun doğasında olan oyunu esas alıyor. Bu yüzdende biz eğitim sürecimizde çocuklarla oyunlar oynayarak onların müzik konusunda kendilerini keşfetmelerinde yardımcı olduk. Bu sürecin çok faydalı olduğunu düşünüyorum ve katılım sertifikalarının çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kocaeli'ndeki sanat eğitimi alanında önemli kilometre taşlarından biri olan Büyükşehir Belediye Konservatuarı da Carl Orff yaklaşımını Kocaelili çocuklarla buluşturmaya yeni dönemde de devam ediyor.

Müzikli Oyun Grubu derslerini veren Konservatuar Eğitmeni Sencer Özbay, ilk grubun sertifikalarını verirken yeni dönem öğrencileriyle de eğitim planlamasını yaptı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minikler Başarılarının Karşılığını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement