Miraç Kandili - Son Dakika
Güncel

Miraç Kandili

Miraç Kandili

Mescid i Aksa'da akşam namazını Hacı Bayram Camisi imamı kıldırdı.

05.06.2013 22:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Miraç Kandili gecesi Mescidi Aksa'da akşam namazını Ankara Hacı Bayram Camisi'nin imamı Yunus Koçan kıldırdı.

Geçen sene olduğu gibi bu yıl da Türklerin Miraç Kandili'nde yoğun ilgi gösterdiği Mescid-i Aksa'da akşam namazı, cemaat arasında bulunan Ankara Hacı Bayram Camisi imamı Yunus Koçan tarafından kıldırıldı.

Namaz sonrasında da yarım saat kadar Kıble Camisi içinde Türkçe hutbe verildi. Hutbe aynı anda Arapça'ya tercüme edildi, daha sonra Türkiye'den gelen bir ziyaretçi Kuran tilaveti yaptı.

El Aksa Vakfı çalışanı Muhammed Emira, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yatsı namazını kıldırması için İstanbul'dan Sultanahmet Camisi'nin imamını bekliyorduk ama gelemedi" dedi.

Öte yandan Türkiye'den son yıllarda Kudüs'e giderek artan dini turizm amaçlı ziyaretler bu yıl kendi alanında yeni bir artış gösterdi. Miraç Kandili için gelen ziyaretçi sayısı üç bine yaklaştı.

Bu arada El Aksa kapılarında nöbet tutan İsrail polisinin ise şu ana kadar camiye girişlerde rutin kimlik kontrolü dışında zorluk çıkarmaması dikkati çekti.

İstanbul'dan Tel Aviv'e günde 6 sefer düzenleyen Türk Hava Yollarının seferlerinde ise son üç gündür aşırı doluluk dikkat çekiyor. Türk Hava Yolları İsrail Tel Aviv bürosu yetkilileri, "Türkiye'den İsrail'e kalkan uçaklarda doluluk oranının son üç günde yüzde yüze yaklaştığını" bildirdi. -

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Miraç Kandili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement