Mısır'daki Arkeoloji Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Arkeoloji Çalışmaları

Mısır'ın güneyindeki Luksor kentinde, Antik Mısır'da 18'inci firavun hanedanlığından Tutankamon'un (Tutankhamun) süt annesi Maya'nın mezarı yerli ve yabancıların ziyaretine açıldı.

20.12.2015 16:49

Mısır'ın güneyindeki Luksor kentinde, Antik Mısır'da 18'inci firavun hanedanlığından Tutankamon'un (Tutankhamun) süt annesi Maya'nın mezarı yerli ve yabancıların ziyaretine açıldı.

Luksor kentinin Krallar Vadisi'ndeki Kral Tutankamon'un mezarının bulunduğu bölgede yapılan arama çalışmaları kapsamında 1996 yılında keşfedilen Maya'nın mezarı, 19 yıl sonra, Mısır Tarihi Eserler Bakanı Memduh ed-Demati tarafından yerel ve uluslararası turizme açıldı.

Tarihi Eserler Bakanlığı, Kasım ayında "Altın Firavun" olarak adlandırılan Tutankamon döneminden kalma tarihi mezar üzerinde bazı araştırmalar yürütüldüğünü açıklamıştı.

Bakanlık yetkililerinden Mahmud Afifi'den alınan bilgiye göre, Maya'nın tarihi mezarı, ana salona uzanan bir koridordan ve oradan da cenazelerin defnedildiği hücrelere uzanan düşük bir koridordan oluşuyor. Ana koridordaki kolonların üzerinde ise mezar sahibi ve ismi nakşedilmiş.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Arkeoloji Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement