Mitsubishi'den Elektrikli Suv Konsepti - Son Dakika
Otomobil

Mitsubishi'den Elektrikli Suv Konsepti

Mitsubishi\'den Elektrikli Suv Konsepti

Mitsubishi Motors, tamamen elektrikle çalışan ve yapay zeka (AI) ile desteklenen MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT crossover SUV aracın dünya prömiyerini 45. Tokyo Otomobil Fuarı’nda yapacak.

04.11.2017 20:56

CARMEDYA.COM – Mitsubishi Motors, tamamen elektrikle çalışan ve yapay zeka (AI) ile desteklenen MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT crossover SUV aracın dünya prömiyerini 45. Tokyo Otomobil Fuarı"nda yapacak.

Mitsubishi"den elektrikli SUV konsepti

Mitsubishi Motors, elektrikle çalışan MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT crossover SUV aracını, 27 Ekim – 5 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 45. Tokyo Otomobil Fuarı"nda tanıtacak. MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT, Mitsubishi Motors"un yakın gelecekte gideceği yönü de gözler önüne seriyor.

Mitsubishi"den elektrikli SUV konsepti. MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT, sürücü ve araç performansını artıran yapay zeka (AI), üç motorlu 4WD sistemi, çift motorlu aktif yalpalama kontrolü (AYC), yüksek elektrik torku, adaptif tepki özellikleri ve rehberlik fonksiyonuna sahip.

Yeni konsept araç, Mitsubishi Motors"un SUV, elektrikli araç ve 4*4 sistemi konularındaki deneyimini Yapay Zeka (AI) ile yeni bir düzeye taşıyor.

Mitsubishi'den Elektrikli Suv Konsepti

Üçlü Motor 4WD Sistemi

Mitsubishi"den elektrikli SUV konsepti. Üçlü Motor 4WD Sistemi, ön tekerleklere tahrik sağlamak üzere tek bir motordan ve elektronik olarak kontrol edilen tork yönlendirmeli Aktif Yalpalama Kontrolü (AYC) ünitesi üzerinden iki arka motoru eşleştiren yeni Çift Motorlu AYC sisteminden yararlanıyor. Şehir içinde, otobanda ya da virajlı yollarda, sistem her zaman sürücünün yapmak istediklerini bire bir yansıtan kıvrak ve çevik kullanım sağlıyor.

MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT"in beynini Yapay Zeka (AI) sistemi oluşturuyor. Sensörlör, AI sisteminin gerek yol ve trafik koşullarını, gerekse sürücünün isteklerini anında okumasına imkan veriyor. Özel bir rehberlik fonksiyonu, AI sisteminin sürücüye bilgi aktarmasına ve sürüşü geliştirmesine izin veriyor. Sistem, sürücünün sürüş performansına dair genel bir tablo oluşturduktan sonra, sesli diyalog ve gösterge tablosundaki büyük bir ekran yoluyla tavsiyeler sağlayan bir program oluşturuyor.

Mitsubishi'den Elektrikli Suv Konsepti

Yapay zeka

Mitsubishi"den elektrikli SUV konsepti. Yapay Zekalı Kişisel Asistan"ın Dialog Sistemi özelliğinde, yoldaki tüm gürültünün ortasında araçta bulunanların söylediklerini doğru şekilde anlıyor. Onlarla kulağa doğal gelen bir dille konuşmak için ses tanıyor. Doğal dil işleme de dahil olmak üzere en son Yapay Zeka teknolojisinden yararlanıyor. Ses izi teknolojisi ve kişi tanıma özelliği, sistemin her bir yolcuyu tanımasına, konuşma ve davranışlarından onlar hakkında bilgi edinmesine, ihtiyaç ve zevklerine en uygun hizmetleri sağlamasına imkan veriyor.

Sistem, sürücünün iklim kontrolü, silecekler, farlar ve daha bir çok fonksiyonu ses ile kontrol etmesine olanak sağlıyor. Aynı zamanda, herhangi bir arızanın meydana gelmesi durumunda arıza uyarısı da dahil olmak üzere, araç durum bilgisi de sunuyor. Yapay Zekalı Kişisel Asistan, ayrıca bağlanabilirliği çeşitli cihaz ve içerikler ile destekliyor.

The post Mitsubishi"den elektrikli SUV konsepti appeared first on Carmedya.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Mitsubishi'den Elektrikli Suv Konsepti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement