Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü - Son Dakika
Ekonomi

Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu "B1"den "B2"ye düşürdü, görünümü "negatif"te bıraktı.

12.09.2020 00:37  Güncelleme: 01:03

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin uzun dönemli döviz cinsinden kredi notunu "B1"den "B2"ye düşürdü, not görünümü "negatif" olarak teyit etti.

Kuruluş, Türkiye'nin dış kırılganlıklarının muhtemelen ödemeler dengesi krizine yol açabileceğini ve mail tamponlarının aşınmakta olduğunu kaydetti.

FITCH DE NOT GÖRÜNÜMÜNÜ "DURAĞAN"A ÇEVİRMİŞTİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings ise 3 hafta önce yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin kredi notunu "BB-" olarak teyit etmiş, not görünümünü ise "durağan"dan "negatif"e çevirmişti.

DİĞER KREDİ DEĞERLENDİRME KURULUŞLARININ TÜRKİYE NOTLARI

Diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarında Türkiye'nin not ve görünüm durumu şöyle; Fitch Ratings: Kredi notu BB- ve görünüm negatif, Standard & Poor's: Kredi notu B ve görünüm "durağan."

Moody\'s Türkiye\'nin kredi notunu düşürdü

Son Dakika Ekonomi Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (38)

  • Kardeş: 2023 ten sonra görüşürüz köprüleri kapattıkmı aaa yapsanız kaç yazar 9 11 Yanıtla
    hakan: 2023 de gökten elmamı düşecek? 1 1 Vatandaş: Nasıl bir kafadır bu ne içiyorsun 0 0 Bayzzz: Niye simdi degil de 2023? Hangi kafadasiniz siz? 0 0 Lo lo: Keske 2023 dediklerin olur ama malesef 20 yıldır hep geri satilmadik fabrika kalmadi her sey yabancilarin oldu 0 0 Selim : 2023ten sonra ne olacak? Lozan antlaşması bitecek deme. Lozan antlaşması Arşivde var. Okusanız? 0 0
  • rezillik: çöp seviyesine doğru gidiyor notlar, dolar da hergün yükseliyor ama ekonomi yönetimine ve destekçilerine sorarsan uçuyoruz ! 2 0 Yanıtla
  • Malafattrosto : Kredi notu dusurmene gerek yok araştırma yapmana gerek yok gel ülkeye araba piyasasını gör zaten anlarsın 2 0 Yanıtla
  • Sinan: Az kaldı bütün sırlar ortaya çıkacak reis hepinizin hakkından gelecek 0 1 Yanıtla
  • Ramiz dayi: Kamu bankalari yoldan gecene kred iveririse olacagi budur 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement