Muğla'da Orman Yangını Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Orman Yangını Uyarısı

Muğla'da orman yangını uyarısıMUĞLA Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, vatandaşları bahçe ve tarla temizliği için ateş yakmamaları konusunda uyardı.

01.07.2017 13:58

Muğla'da orman yangını uyarısı

MUĞLA Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, vatandaşları bahçe ve tarla temizliği için ateş yakmamaları konusunda uyardı. Müdür Çelik, Yangınların çıkış nedeninin yüzde 30'u yıldırım, yüzde 70'i ise insan kaynaklı dedi.

Yüzde 68'i ormanlarla kaplı olan Muğla'da görev yapan Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. Müdür Çelik, yangın sezonundan hiç çıkmadıklarını belirterek, Kış ve yaz mevsimlerinde yangınımız devam etti. Çok kritik günlerden geçiyoruz. Vatandaşlarımızdan bilinçsizce ateş yakmamalarını istiyorum. Anında ormana geçiyor ve yangınlar büyüyor. Bahçe temizliği yapmasınlar. Canımız, malımız yok oluyor. 92 arazöz, 54 su tankeri, 51 ilk müdahale aracı, 4 helikopter ve 2 uçağımızla hazır olsak da halkımızdan duyarlı olmalarını istiyorum diye konuştu.

Yanan yerleri yeşillendirdiklerini ifaden eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü Orman yangınlarının çıkış nedenin yüzde 30'u yıldırım, yüzde 70'i ise insan kaynaklı. Geçen yıl 373 yangında 437 hektar alanımız zarar gördü. Teşkilat olarak yanan yerleri anında ağaçlandırıyoruz. Oraları terk etmiyoruz ve kendi haline bırakmıyoruz. Bunları yapıyoruz ancak ormanlarımızın yanmaması gerekiyor. Bu yıl ise 65 yangında 50 hektar orman varlığımız zarar gördü.

Muğla\'da Orman Yangını Uyarısı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Orman Yangını Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement