Muş İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Muş İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Muş İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Muş'ta 2014 yılı 2. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında yapıldı.

24.04.2014 17:32

Muş'ta 2014 yılı 2. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya başkanlık eden Vali Büyükersoy, konuşmasına yeni seçilen belediye başkanlarını kutlayarak başladı.

Büyükersoy, proje çalışmalarına inşaat mevsiminin kısa olması nedeniyle zaman kaybetmeden başlanması ve bitirilmesinde yatırımcı kuruluşların gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.

Kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve hizmetlerin yapılmasında, koordinasyonun artırılması, kaynakların daha etkin, verimli, tasarruflu kullanılması gerektiğini belirten Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Kontrolörlerin işi yerinde ve ayrıntılı bir şekilde kontrol ederek, kamu kaynaklarının israf edilmemesi hususunda titiz davranması çok önemli. Bu hususta kurumlarımızda görev yapan herkes, aynı sorumluluk bilinci ile hareket etmeli. Koordinasyon ve işbirliği gerektiren hususların, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarca yerine getirilmesi, alınan kararlar hakkında gerekli iş ve işlemlerin zamanında yapılarak valiliğimize bilgi verilmesi gerekmektedir."

2014 yılı 2. dönemde ilde şu ana kadar 501 projenin planlandığını dile getiren Büyükersoy, yıl içerisinde proje sayısının arttığını, bu projelerden 55'inin bittiğini, 15'inin de devam ettiğini ifade etti.

37 projenin ihale aşamasında olduğunu, 258 projenin ise başlamadığını kaydeden Büyükersoy, 2014 yılının ilk çeyreğinde kentteki yatırımlara 9 milyon 513 bin 215 lira harcandığını açıkladı.

Toplantıya, ilçe kaymakamları, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Özcan, ilçe ve belde belediye başkanları ile yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ve kurum amirleri katıldı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement