Müsider, İkinci 40 Yıl Albümü Tanıtım Konseri - Son Dakika
Güncel

Müsider, İkinci 40 Yıl Albümü Tanıtım Konseri

Müsider, İkinci 40 Yıl Albümü Tanıtım Konseri

MÜSİDER’in 6 sanatçının yorumlarıyla oluşturduğu “İkinci 40 Yıl” albümünün tanıtım konseri, Küçükçekmece Arena Mega’da yapıldı

27.10.2013 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müzik ve Sinema Derneği'nin (MÜSİDER), 6 sanatçının yorumlarıyla oluşturduğu "İkinci 40 Yıl" albümünün tanıtım konseri, Küçükçekmece Arena Mega'da gerçekleştirildi.

Programın sunuculuğunu TRT İstanbul Radyosu Başspikeri Altan Varol, yönetmenliğini ise TRT Usta İzler Müzik Programı yönetmeni Gökhan Ateştürk yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve MÜSİDER Genel Başkanı Arslan Ateş'in birer konuşma yaptığı konserde, sanatçılar Abdulbaki Kömür, Ömer Karaoğlu, Ammar Acarlıoğlu, Taner Yüncüoğlu, Eşref Ziya Terzi ile Umut Mürare albümdeki parçaları seslendirdi.

Tanıtım konseri öncesi konuşan MÜSİDER Genel Başkanı Ateş, "Bugün, bu ortamda hepimizi biraya getiren duygu, geçmişte ecdadımızın fetih meydanlarında vermiş oldukları mücadeleden daha fazlası, kalplerin fethini sağlayan anlayış ve ümidin ta kendisidir. Şu içinde bulunduğumuz ortamın, olmakla ölmek arasında bir farkın olmadığı, her halükarda maddi ve manevi kayıplarla dolu gün ve geceleri üstüste dizmekten başka bir anlam taşımadığını anlayamıyoruz. Hayatımızın her anı dezenformasyon ve teknolojik kirlenme ile geçiyor. Aile içi iletişimsizliğin zirve yaptığı bir buhran çağı yaşıyor, saatlerce televizyon başında vakit geçiriyoruz. Fakat kendimize ayıracak vakit bulamıyoruz" dedi.

Çocukların televizyon ve internetin eline terk edildiğini savunan Ateş, "Her türlü pornografiye, tüketime, marka ve modaya, benmerkezci bir ruhsuzluğa uygun olarak yetişen nesli, sürekli tüketime alıştırıyor, her türlü ihtiyacını anında karşılamak için seferber oluyor, fakat ruhunu doyurmayı, kendisi olmasını önemsemiyoruz" diye konuştu.

Bir milletin kalkınmışlığının kültür ve sanat alanında nerede olduğuyla değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Ateş, şöyle devam etti:

"Osmanlı bakiyesi bu topraklarda, kendi kültürel kodlarıyla örtüşen, kadim kültüre ayaklarını sağlam basan, referanslarında beslenen anlayışın yeniden ikame edilmesini gerektiğini düşünüyoruz. İşte böyle bir hal içerisinde, geleceğe dönük büyük bir yatırım olan MÜSİDER'imizin galasında bizlere en büyük desteği verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Müzik ve Sinema Derneği bir Erbakan projesidir."

Ateş, albümün hazırlanmasına katkı sağlayan, başta Saadet Partisi Genel Merkez Tanıtma Başkanlığına, sesiyle, sözüyle, yorumuyla destek olan; Abdulbaki Kömür, Ammar Acarlıoğlu, Eşref Ziya Terzi, Ömer Karaoğlu, Taner Yücüoğlu, Umut Mürare Uğur Işılak ve Mustafa Cihat'a teşekkür ederken, albümde şiirlerinden ve sözlerinden faydalandıkları merhum Abdurrahim Karakoç'a da Allah'tan rahmet diledi.

Ateş konuşmasını "Müzik ve Sinema Derneği, Türkiye'nin son elli yılına rengini vermiş, sadece bu bölgenin değil, tüm İslam dünyasının huzuruna, saadetine, refahına önemli katkılar sağlayan bilge adamın projeksiyonudur" cümleleriyle bitirdi.

Programın onur konuğu olan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak da konuşmasında milli görüşten bahsederek, "Bizde sanatçılar ilhamını mili değerlerinden alırlar. MUSİDER'e teşekkür ediyorum. Değerli kardeşlerim, Milli Görüş yürüyüşünün ikinci 40 yılındayız. Mili Görüş, tüm insanlığın barış ve adalet içerisinde yaşamasıdır. Ne diyor milli görüş; Her şeyden önce tıpkı sanatçılarımız gibi sözle başlıyor, gönüllere hitap ediyor. Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgiyle diyor Yunus" diye konuştu.

Merhum Necmettin Erbakan'dan da bahseden Kamalak, "Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız, 1969 yılında Konya'da Milli Görüş hareketini başlattı. Hocamız Milli Görüş'ü kavram olarak kullanmaya başladığında etkilenen bir amca yaklaşarak, 'evladım söylediklerinin hepsi doğru ama yapayalnızsın' der. Hocamız da 'haklısın amca ama her bahar bir çiçekle başlar' cevabını verir. O çiçeğin 1973 yılında gül bahçesine dönüştüğünü görüyoruz. Hocamız Başbakan Yardımcılığı koltuğuna oturmuş, 1974'te Kıbrıs Barış Harekatı'ndan muzaffer olarak çıkmıştır. Yine 1996 yılında Başbakan olduğunu görüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müsider, İkinci 40 Yıl Albümü Tanıtım Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement