İngiltere'de Müslümanların Manchester Saldırganını Önceden Şikayet Ettiği Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel
BBC

İngiltere'de Müslümanların Manchester Saldırganını Önceden Şikayet Ettiği Ortaya Çıktı

Manchester'da 22 kişiyi öldüren terörist Abedi'nin, Müslümanlar tarafından eylem yapabileceği şüphesiyle polise şikayet edildiği ancak yetkililerin hiçbir önlem almadığı ortaya çıktı.

24.05.2017 20:16  Güncelleme: 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de Müslüman topluluğu için çalışan bir sosyal hizmetler görevlisi BBC'ye konuşarak, Abedi'yi tanıyan iki kişinin kendisini polisin anti-terörizm hattına şikayet ettiğini fakat bundan bir sonuç alınamadığını söyledi.

Görevli, zanlının radikal ve şiddet içeren görüşlerinden rahatsız olan kişilerin ayrı ayrı şikayetlerde bulunduğunu anlattı.

ÇEVRESİNDEKİLERİ ETKİLEMEYE ÇALIŞMIŞ

BBC'nin edindiği bilgilere göre Abedi bu yılın başlarında Manchester'da bulunduğu sırada insanlara bir amaç uğruna ölmenin değerinden bahsetti ve Libya'daki çatışma ile intihar saldırıları hakkında radikal açıklamalar yaptı.

ARKADAŞLARI TERÖRÜ DESTEKLEDİĞİNDEN ŞÜPHELENMİŞ

İsmini vermek istemeyen görevli, şikayeti yapan kişilerin Abedi'yi kolejden beri tanıdıklarını ve "intihar bombacısı olmanın normal olduğunu" söylemesi nedeniyle "terörü desteklediğinden şüphelendiklerini" belirtti. Abedi'yi şikayet eden arkadaşları onunla tartışarak fikrini değiştirmeye çalışsa da başarılı olamadı.

Sosyal hizmetler görevlisi BBC'ye "herkes Müslümanların böyle kişileri yetkililere bildirmediklerini söylüyor ama bu örnek Müslümanların adım attıklarını ve endişelerini dile getirdiklerini gösteriyor".

MANCHESTER POLİSİ İDDİALAR KONUSUNDA YORUM YAPMADI

Telefon aracılığıyla yapılan şikayetlerin beş yıl önce yapıldığı, Abedi'nin o dönemde okulu bıraktığını, esrar içip Güney Manchester'lı çetelerle takıldığı düşünülüyor. Manchester polisi ise bu iddialar konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

İngiltere\'de Müslümanların Manchester Saldırganını Önceden Şikayet Ettiği Ortaya Çıktı
Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel İngiltere'de Müslümanların Manchester Saldırganını Önceden Şikayet Ettiği Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement