Mutlu Birlikteliklerin Sırrı Bu Haberde! - Son Dakika
Kadın

Mutlu Birlikteliklerin Sırrı Bu Haberde!

Mutlu Birlikteliklerin Sırrı Bu Haberde!

İlişkilerde mutluluğu yakalamak için doğru yaklaşımları bilmekten öteye geçin ve uygulayın... İşte mutluluğun denklemi!

18.06.2012 15:30  Güncelleme: 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ben de koşulsuz, mutlu, keyifli, huzur dolu bir birliktelik yaşamak istiyorum ama bunu başaramıyorum ya da her seferinde hep aynı sorunlarla karşılaşıyorum" diyorsanız henüz fark edemediğiniz ve yanlış yaptığınız bir şeyler var demektir. İşte size hepimizin duyduğu bildiği ama kimimizin henüz içselleştiremediği "bilinen sır"lar!

Hepimiz ilişkilerimizde, evliliklerimizde hep mutlu olmak isteriz. Dahası, mutluluğumuzun daim olmasını bekleriz. Buraya kadar her şey tamam Bunun nasıl sağlanacağına dair kulaktan dolma birçok kalıp duyuyoruz. Aslında bunun belli bir formülü ya da denklemi yok!

Yani mutlu birliktelik/evlilik = sevgi + şefkat + sadakat + aşk + cinsellik + anlayış + özveri + empati + gibi artık hepimizin ezberlediği bu kalıpların çok daha ötesinde bir olgu

Bu öğretilmiş formüller iyi, güzel, hoş da önemli olan tüm bunları bilmek değil, bu bilgileri içselleştirmek ve hayata geçirebilmek. Örneğin sigara içmenin sağlığa ne kadar zararlı olduğunu hepimiz çok iyi biliriz. Ama bunu bilmemize rağmen sigara içiyorsak bu bilgiyi bilmemiz anlamını yitirir.

O halde hemen bugün, hatta şimdi önereceğim uygulamaları (en azından bir ya da ikisini) eyleme dönüştürelim. Hepsini bir güne sığdırmaya çalışmayın. Vakit çok, eylem çok

İşte eylemler;

Beklemeyin, siz yapın

Her şeyden önce karşınızdaki insandan hiçbir şey beklemeyin. Evet, yanlış duymadınız. Beklentiler insanı yorar, üzer bazen de derin hayal kırıklıkları yaratır. Sadece sevginizi koşulsuz verin ve arkanıza göz ucuyla dahi bakmayın. Siz "seni seviyorum", "seni özledim" dediniz ya da büyük bir heyecanla ona bir sürpriz yaptınız. Ama o cevap vermedi ya da sürprizinize hiç tepki vermedi. üzülmeyin, bunu dert etmeyin. Karşılık beklemediğinizi gördüğünde bakın neler olacak hayatınızda. Ne kadar az beklenti, o kadar çok mutluluk

Şu anda karşı taraftan beklediğiniz her neyse hemen onu yapın. Örneğin aramasını istiyorsanız siz arayın, size hoş bir sürpriz yapmasını istiyorsanız siz onu mutlu edecek bir sürpriz yapın. Bir düşünün bakalım şu an onu ne mutlu ederdi? ve hemen harekete geçin. Aklınızda olsun birini mutlu etmek, mutlu olmanın temelidir. (Beklentiyi ortadan kaldırmak için ilk eylem)

Değiştirmeyin, değişin

Karşınızdaki insanın beğenmediğiniz yönlerini değiştirmek ya da değişmesini beklemek yerine, işe kendinizi değiştirerek başlayın. çünkü bir başkasında beğenmediğimiz her ne ise aynı şey aslında sizde de vardır. Bu değişmez bir gerçek. O halde değişim sizinle başlar. Siz değiştiğinizde tüm dünya değişir. Hadi değişmeye başlayın o halde.

Kısıtlamayın, özgür bırakın

Kısıtlamaya çalışmak yerine güvenin ve özgür bırakın. çünkü kısıtlamak, kıskanmak, güvenmemek "öz" ün değil, egonun yarattığı bir duygudur. Güvendiğinizde ve özgür bıraktığınızda eğer başka bir yerde ve başka biriyle mutlu oluyorsa onu engellemeye çalışmamalısınız. Sevmek aynı zamanda karşınızdaki insanın mutlu olma hakkına saygı duymak ve buna izin vermektir.

Kızmayın, anlamaya çalışın

Hoşunuza gitmeyen bir davranışla karşılaştığınızda kızmak, bağırmak, hemen tepki göstermek yerine onu anlamaya çalışın. Davranışının arkasında bunu hangi duyguyla yaptığını fark ettiğinizde tepki göstermek yerine bir süre sonra gülümseyerek onu anlamaya başladığınızı göreceksiniz.

Saygı gösterin

Birbirinizin "yaşam alan"larına saygı ve anlayış gösterin. Bunu açıklamak yerine Sevgili Halil Cibran'ın o muhteşem anlatımını sizlerle paylaşmak istiyorum;

"Siz birliktelik için doğmuşsunuz. ölüm meleğinin beyaz kanatları sizi ayırana kadar ayrılmayacaksınız. Tanrı'nın sessiz tanıklığında bile beraber olacaksınız, ama birlikteliğinizde mesafeler bırakın; bırakın ki, cennetin rüzgarları aranızda dans edebilsin Birbirinizi sevin ama aşk tutsaklığı istemeyin. Bırakın aşk, ruhunuzun kıyılarına vuran dalgalar gibi olsun Birbirinizin bardağını doldurun ama aynı bardaktan içmeyin; ekmeğinizden verin birbirinize ama aynı somundan ısırmayın. Birlikte şarkı söyleyin; lakin birbirinizi yalnız bırakmayı da bilin, sazın telleri de yalnızdır ve armoni içinde aynı melodiyi seslendirir. Birbirinize kalbinizi verin ama karşılıklı kilitleyip saklamak için değil! Sadece hayatın eli o kalbi saklar! Birlikte durun, ama yapışmayın, tapınakların sütunları da bitişik değildir! ve unutmayın; meşe ile çınar birbirlerinin gölgesinde büyümezler".

Sevgi ve Aşk'la

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Mutlu Birlikteliklerin Sırrı Bu Haberde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tepebaşı Belediyesi Hanımeli Sokağı Kadınların El Emeği Ürünlerini Vatandaşlarla Buluşturuyor
    16:13 Tepebaşı Belediyesi Hanımeli Sokağı Kadınların El Emeği Ürünlerini Vatandaşlarla Buluşturuyor

    Tepebaşı Belediyesi'nin 8 yıldır hizmet veren Hanımeli Sokağı, kadınların el işi ve yöresel ürünlerini haftanın 7 günü vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Sokakta yer alan stantlarda örgü, takı, keçe, makrome, bez çanta ve aksesuar gibi ürünler satılıyor.

  • Kırklareli'de Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:25 Kırklareli'de Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Tuncer, kadınların gücünü vurgulayarak devletin kadın istihdamı ve girişimcilere verdiği desteklerden bahsetti. Kurul üyeleri ise çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ayrıca Kırklareli Sağlık Müdürlüğü ekipleri, sağlıklı beslenme ve su tüketiminin önemini anlattı.

  • Kartal Belediyesi Ramazan Ayı İnanç Turlarını Başlattı
    10:44 Kartal Belediyesi Ramazan Ayı İnanç Turlarını Başlattı

    Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün düzenlediği inanç turları başladı. İstanbul'un önemli inanç merkezlerine yapılan gezilere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 'Girişimcilikte Kadın Eli' Konulu Konferans
    10:30 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 'Girişimcilikte Kadın Eli' Konulu Konferans

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 'Girişimcilikte Kadın Eli' konulu konferans, üniversitenin İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sıddıka Özkaldı Karakuş, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Konferansta, Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifi emekçileri tarafından ortaya çıkarılan el emeği göz nuru ürünlerinden bahsedildi.

  • Niğde'nin unutulmaya yüz tutan Obruk Halısı kadınlar tarafından yeniden dokunuyor
    17 Mar Niğde'nin unutulmaya yüz tutan Obruk Halısı kadınlar tarafından yeniden dokunuyor

    Niğde'nin Obruk Halısı, Bor Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi atölyesinde kadınlar tarafından özenle dokunuyor. Her bir motifinin derin anlamlar taşıdığı halılar, yüzde yüz yün, yüzde yüz kök boya ve el ipinden elde ediliyor. Atölyede çalışan kadınlar, hem maddi kazanç sağladıklarını hem de sosyalleştiklerini belirtiyor.

  • Tunceli'de Açılan Kursla Kadınlar Kaybolmaya Yüz Tutmuş El Dokumalarını Gelecek Nesillere Aktarıyor
    16 Mar Tunceli'de Açılan Kursla Kadınlar Kaybolmaya Yüz Tutmuş El Dokumalarını Gelecek Nesillere Aktarıyor

    Tunceli'de aile destek merkezi bünyesinde açılan kursa katılan kadınlar, kaybolmaya yüz tutmuş ve yörede 'cicim' olarak adlandırılan el dokumalarını yaparak gelecek nesillere aktarıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek merkezlerinde kadınlara mesleki eğitim ve istihdam imkanı sunuluyor. Kadınlar, cicim dokumacılığı kursu sayesinde el becerilerini geliştirerek meslek sahibi oluyor ve ürettikleri ürünleri satarak kazanç sağlıyor. Usta öğretici Zerican Tunç, cicim dokumacılığının yeniden canlandırılması için çaba gösterdiklerini belirtirken, kursiyerler de bu mesleği öğrenerek kültürlerinin yok olmamasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.

  • Afetzede kadınlar, ilmik ilmik deprem psikolojisinden kurtuluyor
    16 Mar Afetzede kadınlar, ilmik ilmik deprem psikolojisinden kurtuluyor

    Hatay'ın Antakya ilçesinde dikiş nakış kursunda eğitim gören 12 afetzede kadın, hem meslek öğreniyor, hem de deprem psikolojisinden kurtuluyor. Hatay Valiliği öncülüğünde açılan kurs, afetzedelerin psikolojik destek almasını sağlıyor ve meslek sahibi olmalarını hedefliyor.

  • Depremzedeler Dikiş Nakış Kursunda Hem Meslek Öğreniyor Hem de Psikolojilerini İyileştiriyor
    16 Mar Depremzedeler Dikiş Nakış Kursunda Hem Meslek Öğreniyor Hem de Psikolojilerini İyileştiriyor

    Hatay'ın Antakya ilçesinde dikiş nakış kursunda eğitim gören 12 afetzede kadın, deprem psikolojisinden kurtulmak için terapi gibi gelen kurs sayesinde hem meslek öğreniyor hem de psikolojilerini iyileştiriyor. Hatay Valiliği öncülüğünde açılan kurs, afetzede kadınlara sertifika alacakları ve meslek sahibi olacakları bir fırsat sunuyor.

  • Kendisini rahatsız eden adamı döven kadın konuştu: Hak ettiği cezayı verdim
    16 Mar Kendisini rahatsız eden adamı döven kadın konuştu: Hak ettiği cezayı verdim

    Sakarya'nın Pamukova ilçesinde eşini kaybeden Nuran Kul, kendisini rahatsız eden bir adamı parkta dövdü. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Kul, "Hak ettiği cezayı verdim. Bütün kadınlara da bu cesaret olsun, korkmasınlar ve Osmanlı Tokadını yapıştırsınlar" dedi.

  • Eşini yeni kaybeden kadın, kendisini rahatsız eden adamı evire çevire böyle dövdü
    15 Mar Eşini yeni kaybeden kadın, kendisini rahatsız eden adamı evire çevire böyle dövdü

    Sakarya'nın Pamukova ilçesinde eşini kaybeden Nuran Kul, kendisini rahatsız eden bir adamı parkta dövdü. Olayı anlatan Kul, adamı uyardığını ancak dinlemediğini belirterek Osmanlı Tokadı yapıştırdığını söyledi. Kadının bu cesaretli davranışı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Eşi yeni vefat eden kadın, kendisini rahatsız eden erkeği evire çevire dövdü
    15 Mar Eşi yeni vefat eden kadın, kendisini rahatsız eden erkeği evire çevire dövdü

    Sakarya'da eşi yeni vefat eden bir kadın, kendisini son zamanlarda rahatsız eden ve evinin ihtiyaçlarını karşılaması için para vermeye çalışan bir adamı dövdü. Kameraya yansıyan o anlarda kadın, ''Benim kocam yeni öldü. Seni gebertirim adam ol. Arama diyorum sana niye arıyorsun? Şerefsiz, yaşından başından utan. Ben acımı yaşıyorum kocam yeni öldü. Arama… Bana gel para vereyim diyor sen kimsin'' dedi.

  • Son 3 Günde 7 Kadın Cinayeti İşlendi
    15 Mar Son 3 Günde 7 Kadın Cinayeti İşlendi

    Türkiye'de son üç günde 7 kadın, evli ya da birlikte oldukları erkekler tarafından öldürüldü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Av. Esin İzel Uysal, iktidarın kadın-erkek eşitliğine ilişkin açıklamalarına işaret ederek, yetkililerin bu soruna cevap vermesi gerektiğini belirtti. Kadınlar artık haklarının farkında ve seçimlerde eşitlikten yana oylarını kullanacaklar.


Advertisement