Namık Kemal, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Namık Kemal, Mezarı Başında Anıldı

"Vatan ve hürriyet şairi" Namık Kemal, vefatının 127'nci yılında Gelibolu ilçesi Bolayır köyündeki mezarı başında anıldı.

02.12.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Vatan ve hürriyet şairi" Namık Kemal, vefatının 127'nci yılında Gelibolu ilçesi Bolayır köyündeki mezarı başında anıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Gelibolu Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Enver Çalışkan, Namık Kemal'in, "Terbiye ana kucağında başlar. Her söylenen kelime çocuğun şahsiyetine konan bir tuğladır" sözüyle eğitimin, geleceğin, ahlakın ve erdemin önemini vurguladığını söyledi.

Çalışkan, Namık Kemal'in her söylemiyle vatanına sahip çıkan sanatçı ve ideal kişiliğin nasıl olması gerektiğini her eserinde kesin bir dille ele aldığını ifade etti.

Daha sonra ünlü şairin kişiliği ve fikir hayatıyla ilgili konuşmalar yapıldı, "Hürriyet Kasidesi" ve şiirler okundu.

Törene, Gelibolu Kaymakam Vekili Hasan Akbulut, 18'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Mustafa Çoban, Gelibolu Cumhuriyet Savcısı Aslan Barlık, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Baysal katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Namık Kemal, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement