Nazım Hikmet Oratoryosu'na Almanya'da Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Nazım Hikmet Oratoryosu'na Almanya'da Yoğun İlgi

Nazım Hikmet Oratoryosu\'na Almanya\'da Yoğun İlgi

ALMANYA'nın Essen kentinde Nazım Hikmet'in ölümünün 50'nci yıldönümü anısına dün düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.

11.06.2013 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazım ORATORYOSU'NA YOĞUN İLGİ

ALMANYA'nın Essen kentinde Nazım Hikmet'in ölümünün 50'nci yıldönümü anısına dün düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü. Program öncesi katılımcılar, salon önünde ve içinde kaşık-çatalları birbirine vurarak Gezi Parkı eylemcilerine destek verdi.

Kültürlerarası Eğitim Merkezi (IBZ) tarafından, Nazım Hikmet'in ölümünün 50'nci yıldönümü anısına, Essen'in ünlü Filarmoni Salonu'nda bir etkinlik düzenlendi. Piyanist, besteci Fazıl Say'ın 2001'de Nazım Hikmet için bestelediği Nazım Oratoryosu, sahnede, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Wuppertal Senfoni Orkestrası eşliğinde Genco Erkal, Nazım Hikmet şiirlerini seslendirirken davetlilerden büyük alkış aldı.

FAZIL SAY KATILAMADI

Programa katılacağı duyurulan Fazıl Say, geçirdiği bir operasyon dolayısıyla konsere katılamadı. Genco Erkal'a solist olarak Banu Böke, Thomass Laske ve minik solist Camille Mocellin eşlik ederken, piyanoda Berlin'de yaşayan piyanist Emre Elivar eşlik etti. Kültürlerarası Eğitim Merkezi, Kültür Programları Direktörü Fikret Güneş, "Fazıl Say'ın gelemeyeceğini maalesef çok geç öğrendik. Konsere gelmek isteyenlerde elbette bir hayal kırıklığı oldu. Çünkü insanlar ona başka bir anlam da yüklüyorlar o yüzden bugün burada görmeyi çok istiyorlardı. Organizasyon ekibi olarak bundan dolayı üzgünüz. Gelemedigi için Fazıl Say'ın da çok üzgün olduğunu söyleyebiliriz. Bunu bir şekilde telafi etmek için elimizden geleni yapacağız ve bunu nasıl telafi edeceğimizi de duyuracağız" diye davetlileri bilgilendirdi.

GEZİ PARKI EYLEMCİLERİNE DESTEK

Konsere gelenler, Türkiye'deki Gezi Direnişi'ne destek olmak için salon girişinde tencere tava yerine kaşık-çatal çaldı. Grubun salonda pankart açma girişimine Alman yetkililer izin vermezken, salonu dolduran davetliler alkışlarıyla destek verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nazım Hikmet Oratoryosu'na Almanya'da Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement