Newroz Kutlamalarına Kobani'nin Karşısında Başlanacak - Son Dakika
Güncel

Newroz Kutlamalarına Kobani'nin Karşısında Başlanacak

Demokratik Toplum Kongresi bu yıl kutlanacak olan Newroz'un ilk olarak 17 Mart'ta, Kobani'nin karşısında bulunan Suruç İlçesi'nde başlatılacağı belirtildi.

15.03.2015 15:05

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından yapılan açıklamada, bu yıl HDP, DTK, DBP ve sivil toplum kuruluşları tarafından kutlanacak olan Nevruz kutlamaları ilişkin programı açıklanırken, kutlamaların 17 Mart'ta, Kobani'nin karşısında bulunan Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde başlatılacağı belirtildi.

DTK binasında yapılan basın toplantısında konuşan DTK Daimi Meclis üyesi Hilmi Aydoğdu Newroz kutlamalarıyla ilgili şunları söyledi:

"2015 nevruzun halklarımızın mücadele yaşamında ve direnişinde yeni bir milat olacağı kesindir. Halklarımızın nevruz ile başlayan bu yeni süreçten beklentisi büyüktür. Bu beklentiyi karşılayacak devrimci direniş ruhuna, umuduna, inancına ve özgüvene de sahiptir. Bu direniş ve kazanma iradesi, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve halklarımızın özgürlüğü için asıl güvence olmaktadır. Halklarımızın ortak değeri olan Rojava devriminin kazanımları üzerinde yükselen özgürlük değerleri, Şengal, Serekani ve Kobani direnişleri ile insanlığın ortak değeri haline gelmiş, tüm Ortadoğu'nun aydınlık ve özgür geleceğinin önünü açmıştır. 2015 Nevruzunun ilk kutlamasını Suruç'ta gerçekleştireceğiz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Newroz Kutlamalarına Kobani'nin Karşısında Başlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement