Nihayet Dergisi Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Nihayet Dergisi Tanıtıldı

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu: "Çözüm süreci bütün boyutlarıyla birlikte hepimizin umudu.

05.01.2015 22:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, çözüm sürecinin bütün boyutlarıyla herkesin umudu olduğunu belirterek, "Türk'üyle, Kürt'üyle, Alevisi, Sünnisi, doğulusu, batılısı, kadını ve erkeğiyle insanı evrensel değerlerde buluşacağız" dedi.

Yıldız Vera Restoran'da gerçekleştirilen Nihayet Dergisi'nin tanıtım toplantısına katılan Sare Davutoğlu, yaptığı konuşmada böyle bir toplantıya katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Davutoğlu, "Edebiyatımızın, kültür dünyamızın ve sosyal bilimlerin yeni isimlerinin ortak eseri olan bu dergi, beni çok heyecanlandırıyor çünkü bu can soğukluğunu giderecek dokunuşlara çok ihtiyacımız var. Hayatı hızlandıran, bilgiye ulaşılmasını kolaylaştıran pek çok imkana sahibiz bugün. Bu imkanlar bizi hiç de beklediğimiz gibi bir dünyaya taşımadı. Değerlerimiz örselendi, insanların arasındaki mesafeler açıldı, kalabalıklar içerisinde yalnızlıkların artığı soğuk bir dünyaya sürüklendik istemeden" diye konuştu.

Sanal iletişim dünyasının kurulduğunu vurgulayan Davutoğlu, insani iletişimin, bu sanallıktan çok büyük yara aldığını ifade etti.

İnsanların birbiriyle önyargısız ve doğrudan temas edemez olduklarını anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bunun sonucunda, tüm bu zenginlikler içerisinde aslında yoksullaştık. Birbirimize yabancılaştık. Şimdi dünyadaki herkesin kafasını yoran bir soru var; Acaba modern zamanların bize kazandırdıkları, bütün bu bize kaybettirdiklerine değer miydi? İnşallah Nihayet Dergisi günümüzün bu temel sorularına cesaretle ve insandan yana cevaplar verecektir. Bu derginin değerli okuyucularından biri olacağıma şimdiden inanıyorum. Bu başlangıcın beni umutlandıran ve heyecanlandıran bir yönü daha var. Biliyoruz ki Türkiye'de fikri akımların ve kültürel hareketlerin oluşumunda dergiler hep öncü işlem görmüşlerdir."

"Çözüm süreci hepimizin umudu"

Davutoğlu, geçmişte birçok sıkıntılar yaşandığını dile getirerek, fikirlerin inançların, dinlerin ve dillerin kısıtlandığı bütün bu yıllar boyunca insanların, kendilerini ifade edemeden yaşamak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Toplumun farklı kesimlerinin kimlikleri nedeniyle ötekileştirildiğini, incitildiğini ve örselendiğini anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Sosyal hayatımızda kırılmalar yaşandı. İnsanlarımızın aidiyet duyguları zayıfladı. Yakın zamanlara kadar devlet, vatandaşını muhattap almadı, sesine kulak vermedi. Buna siyasi ve ekonomik krizler de eklenince toplumsal hayatı zenginleştirecek sinerjiden tümüyle mahrum kaldık. Son yıllarda bu girdaptan adım adım çıkmaya başladık elhamdülillah. Bugün, şükürler olsun, o kabus dolu günlerin sonundayız. İnsanlarımız yeni umutlarla geleceğe yürümenin heyecanını yaşıyor.

Geçmişten günümüze taşınan meselelerimizi, Türkiye'nin engin medeniyet tecrübesine yakışan çözümlere kavuşturacağız. Bunu hep birlikte yapacağız. Bütün yaraları birlikte saracak, gönül kırgınlıklarını inşallah birlikte gidereceğiz. Çözüm süreci bütün boyutlarıyla birlikte hepimizin umudu. Türk'üyle, Kürt'üyle, Alevisi, Sünnisi, doğulusu, batılısı, kadını ve erkeğiyle insanı evrensel değerlerde buluşacağız. Bir arada yaşama tecrübemiz, hepimizin umudu, hepimizin gelecek hayallerimizin teminatı olacak. Ben bu anlamda, Nihayet Dergisi'nin özgün bakış açısıyla Türkiye'ye katacak çok şeyinin olduğu kanaatindeyim."

Nihayet Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatma Barbarosoğlu da gündelik hayatı konuşacakları için derginin adının Nihayet olduğuna işaret etti. Türkiye'nin sadece ekran gerçekliğinden ibaret olmadığını ifade eden Barbarosoğlu, dergilerini gündelik hayatın izinde inşa etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Tanıtım toplantısına Albayrak Holding CEO'su Ömer Bolat, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ile çok sayıda davetli katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement