Nintendo Başkanı: "Bulut Oyun Teknolojisini Kaçırmamalıyız" - Son Dakika
Teknoloji

Nintendo Başkanı: "Bulut Oyun Teknolojisini Kaçırmamalıyız"

Nintendo Başkanı: "Bulut Oyun Teknolojisini Kaçırmamalıyız"

Nintendo Switch, konsol oyunlarında diğer firmaların sunmadığı önemli bir özellik sunuyor: oyununuzu doğrudan televizyondan değil, istediğin yerde istediğiniz zaman oynayabilmek. Bu özellik her ne kadar oldukça büyük ve başarılı olsa da Nintendo için yeterli değil. En azından şirketin başkanı böyle düşünüyor.

06.07.2019 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulut Oyun mevzusu, özellikle son birkaç aydır Google'ın kendi oyun konsolu Google Stadia'yı da tanıtmasıyla beraber alevlendi. Sony ve Microsoft gibi şirketler, fuarlarda yeni konsollar hakkında bilgiler verirken bulut oyun sistemini de bahsetmeyi ihmal etmedi. Bu sistemin mantığı ise oldukça basit: Oyunları evde yerel bir sunucuda (PlayStation, Xbox, PC gibi) tutmaktansa, firmaların kendi sunucuları üzerinden çekmek hem maliyeti azaltacak hem de doğrudan bir yedek olacak.

<a class='keyword-sd' href='/nintendo/' title='Nintendo'>Nintendo</a> Başkanı:

Nintendo yöneticilerine "Bulut Oyun - Cloud Gaming" mevzusu sorulduğunda, bu sistemin gelecekte çok daha iyi yerlere geleceğini, kendilerinin de bu alanda rekabet etmeleri gerektiğini söylüyorlar. Nintendo'nun Başkanı, şu sözleri sarf ediyor:

"Yakında her oyunun bulut tabanlı olacağını düşünmediğimiz gibi teknolojinin de geliştiğini görebiliyoruz. Gelecekte bulut oyunlarının oyunculara daha fazla yapım sunacağı da bir gerçek. Biz de bu alanda kendimizi geliştirmeli ve rekabet etmeliyiz. Bununla beraber ortamdaki bu değişiklikler, dünyadaki oyun oynayan sayısını arttırırsa Nintendo'nun sağlayabileceği benzersiz eğlenceyi daha fazla kişiye de ulaştırabiliriz."

Nintendo Başkanı:

Mario, Zelda ve Donkey Kong gibi oyunların da yöneticisi olan Nintendo yetkilisi Shigeru Miyamoto, tüm oyunların asla bulut tabanlı olamayacağını ve yerelde oynanan oyunların her zaman var olacağını söylüyor.

Yapılan son atılımların da Nintendo'nun söyledikleriyle uyuştuğunu düşündüğümüz gibi, gelecekte neler olacak hep beraber göreceğiz.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Nintendo Başkanı: 'Bulut Oyun Teknolojisini Kaçırmamalıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement