Nizipli Çocuk Anne; Gerçek Yaşım 17 - Son Dakika
Güncel

Nizipli Çocuk Anne; Gerçek Yaşım 17

Nizipli Çocuk Anne; Gerçek Yaşım 17

Mudurnu'da hastaneye götürülünce kamuoyunun gündemine gelen 8 aylık hamile 11 yaşındaki Z.Ç.olayının bir benzeri, Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde ortaya çıktı.

09.01.2012 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mudurnu'da hastaneye götürülünce kamuoyunun gündemine gelen 8 aylık hamile 11 yaşındaki Z.Ç. olayının bir benzeri, Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde ortaya çıktı. Çocuk anne Bağdat Y., gerçek yaşının 17 olduğunu öne sürdü.

2 ay önce Nizip'te hizmet veren bir özel tıp merkezine doğum için getirilen Bağdat Y., bir kız bebek dünyaya getirdi. Ancak, hastane yetkilileri Seher Z. adıyla yeşil kartı bulunan hastalarının yaşının küçük olduğunu fark edince polise bildirdi. Polis de tutanak düzenleyerek, durumu adliyeye intikal ettirdi. Bu arada anne, 450 TL tedavi farkı ödenerek bebeği ile birlikte taburcu edildi.

SAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI

Ancak, olayla ilgili olarak Nizip Cumhuriyet Savcısı Burç Berkan Alp tarafından başlatılan inceleme sonucu, nüfus kayıtlarında 15 yaşında görülen Seher Z., adıyla doğum yapan kişinin gerçekte akrabası 12 yaşındaki Bağdat Y. olduğunu belirlendi. Savcılık, özel hastane yetkilileri hakkında evrakta sahtecilik, Bağdat Y., nikahsız eşi 19 yaşındaki Yunus Y. ve çiftlerin anne ve babaları hakkında SGK'yi dolandırmak ve küçük yaşta evlendirme iddialarıyla ilgili inceleme başlattı.

NÜFUSA GEÇ YAZDIRILMIŞ

Yunus Emre Mahallesi Derabaşı Sokak'ta harabe haldeki bir evde oturan ve hurdacılık yapan Yunus Y., 2 aylık olan bebeklerine 'Sedef' adını verdiklerini belirtirken, amcasının torunu olan eşi Bağdat'ı çok sevdiğini söyledi. Yunus Y. eşinin nüfusa geç yazdırıldığını, aslında 17 yaşında olduğunu ileri sürdü. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Gaziantep'e götürülerek kemik testi yaptırdığını belirten Bağdat Y. de yaşının küçük olmadığını belirterek, küçük yaşta evliliklere de karşı olduğunu söyledi. Kemik yaşının 17 olarak belirlendiğini anlatan Bağdat Y., sosyal güvenceleri olmadığı için rahatsızlığı olan çocuğunu da tedavi ettiremediğini belirterek, "Biz Yunus ile birbirimizi severek evlendik. Yaşım küçük değil, yetkililerden çocuğuma bakabilmem için bize yardım etmelerini istiyoruz" dedi.

Özel hastane yetkilileri ise, Bağdat Y.'nin acil servis kapısında doğumunun başladığını hemen müdahale ederek doğumunu gerçekleştirdiklerini, ancak yaşının küçük olduğunu belirleyince de polise haber verdiklerini söyledi. Aynı yetkililer, Bağdat Y.'nin ailesinin hastaneye kendi kimliğini değil, yakınının kimliğini verdiğini ise savcılık yazısından sonra anladıklarını öne sürdü.

------------ - Gaziantep/ Nizip

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nizipli Çocuk Anne; Gerçek Yaşım 17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement