Nur Sürer'e Üçüncü Portakal - Son Dakika
Kültür Sanat

Nur Sürer'e Üçüncü Portakal

Nur Sürer\'e Üçüncü Portakal

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) ANTALYA Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Genel Müdürü Göksel Kumsal, 47'nci Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün, Nur Sürer'e verileceğini açıkladı.

05.07.2010 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

ANTALYA Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Genel Müdürü Göksel Kumsal, 47'nci Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün, Nur Sürer'e verileceğini açıkladı. Sürer, bu ödülle, üçüncü kez Altın Portakal'ın sahibi olacak.

56 yaşındaki Nur Sürer, 1982 yılında 12 Eylül öncesi bazı sahneleri sansüre uğrayan Sinan Çetin'in ilk yönetmenlik denemesi 'Bir Günün Hikayesi' ve 1989'da Tunç Başaran'ın 'Uçurtmayı Vurmasınlar' filmindeki 'İnci' karakteriyle, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü almıştı.

Erden Kıral'ın 'Bereketli Topraklar Üzerinde' filmi ile sinema hayatına adım atan sanatçı, 40'tan fazla filmde ve televizyon dizisinde rol aldı. Son olarak Kanal D'de yayınlanan 'Asi' dizisinde 'Nermin Kuzcuoğlu' karakterini canlandıran Sürer, bu ödülle üçüncü kez Altın Portakal'ın sahibi olacak.

SAFA ÖNAL

AKSAV Genel Müdürü Göksel Kumsal, festivalde 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün bu yıl 6 kişiye birden verileceğini söyledi. Filme çekilen 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren, 40'a yakın filmin yönetmenliği yapan ve Türkan Şoray ve Cihan Ünal'ın rol aldığı 'Beyaz Şemsiye' gibi birçok fotoromana imza atan 80 yaşındaki Safa Önal, 47'nci Altın Portakal'da ilk kez heykelcik sahibi olacak.

ERTEM GÖREÇ

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün sahibi olacak bir diğer kişi ise Yönetmen Ertem Göreç. 1950'li yıllarda önce Orhan Arıburnu ve daha sonra Atıf Yılmaz, Abdurrahman Palay ve Memduh Ün gibi yönetmenlerin yanında asistanlık yapan Göreç, 1960'da 'Kanlı Sevda' filmi ile yönetmenliğe başladı. Ertem Göreç, 46'ncı festivalde 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü kaldıran Vedat Türkali'nin senaryosunu yazdığı 'Otobüs Yolcuları' ile ilk çıkışını yaptı. Göreç, 1964'te 'Karanlıkta Uyananlar' filmi ile işçi sorunlarını ele alan filmi yönetti. Fikret Hakan'ın başrolünü oynadığı ve Türk sinema tarihindeki ilk grev filmi olarak kayıtlara geçen filmle 1965 yılında Altın Portal'a uzanan Ertem Göreç, 1971 yılında 'Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler' filmiyle Antalyla'da, 'En İyi 3'üncü Film Ödülü'nü aldı.

GÜLŞEN BUBİKOĞLU

25'inci Antalya Film Şenliği'nde Hamit Refiğ'in yönettiği 'Kurtar Beni' filmindeki rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan 56 yaşındaki Gülşen Bubikoğlu, 22 festival sonra ilk kez sahneye çıkıp, ikinci kez Altın Portakal'ı alacak. 1973 yılında SES dergisinin açtığı yarışmayla sinemayla tanışan Bubikoğlu, 'Yaban', 'Bitirimler Sosyetede', 'Şafakta Buluşalım' ve 'Canikom' gibi filmlerde rol aldı.

ZEKİ ALASYA ve METİN AKPINAR

47'nci Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, Zeki Alasya ve Metin Akpınar'a da, 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' verilecek. Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer alan Zeki Alasya, 1973 yılında sinemaya adım attı. Alasya, senaristlik, oyunculuk ve yönetmenliği bir arada yaptı. Kanal D'de yayınlanan 'Yabancı Damat' ve 'Akasya Durağı' dizilerinde rol aldı. Zeki Alasya, 1998 yılında Devlet Sanatçısı ünvanını aldı. 1967 yılında Türkiye'nin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer alan Metin Akpınar ise Zeki Alasya ile birlikte oynadığı toplumsal içerikli komedi filmleriyle tanındı. Akpınar, son olarark 'Döngel Keranesi', 'Amerikalılar Karadeniz'de, 'Kısık Ateşte 15 Dakika' ve 'Eve Giden Yol 1914' adlı filmlerde rol aldı. Metin Akpınar, Star Tv'de yayınlanan 'Papatyam' dizisinde 'Kasap Necati' karakterini canlandırıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Nur Sürer'e Üçüncü Portakal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement