O da Artık Bir İnternet Devi! - Son Dakika
Teknoloji

O da Artık Bir İnternet Devi!

O da Artık Bir İnternet Devi!

İnternetin en eğlenceli adresleri arasında sayılan bu hizmet, ulaştığı kullanıcı sayısıyla herkesi şaşırtmaya devam ediyor.

30.10.2016 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giphy ve Gfycat gibi GIF hizmetlerinin internet üzerinde meme'lerden oluşan yepyeni bir kültür yarattığı malum. Büyük bir ilgi gören bu hizmetlerin günlük düzeyde çok sayıda kullanıcısı bulunuyor. Örneğin Giphy'nin günlük aktif kullanıcı sayısı 100 milyonu aşmış durumda. Geçtiğimiz "State of GIF" adını verdiği bir rapor yayınlayan Giphy'ye göre bu çarpıcı kullanıcı sayısı verisinin yanında söz konusu gif'lerin 2 milyon saati aşkın bir görüntülenme süresi var. Peki bu denli büyük bir ilginin ardında tam olarak ne yatıyor?

Firmaya göre bunun temel nedeni oldukça aktif bir yayın anlayışının uygulanması. Zira bu platformlar kullanıcıların eğlenceli bir GIF yüklemelerini beklemenin yanında ayrıca binler partnerle de işbirliği yapıyor ve aralarında Saturday Night Live ve South Park Studios gibi büyük firmaların yer aldığı bu partnerler kendi animasyonlarıyla da bu platformlara katkıda bulunuyor. Hatta orijinal GIF'ler üretmekle uğraşan ayrı bir stüdyo bile mevcut. Diğer bir önemli faktör ise mobil cihazların giderek yaygınlaşması.

Söz konusu gif'lerin bu denli popüler olmasının bir diğer önemli nedeni ise elbette kültürel düzlemde yer alıyor. Zira bu tarz gif'ler artık bir meme'e dönüşerek internet üzerindeki sohbetlerin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. Reddit, Tumblr ve Twitter gibi sitelerde adeta bir meme kültürü oluştu. Giphy'nin bu trendi daha ne kadar devam ettirebileceği her ne kadar öngörülebilir olmasa da yayınlanan veriler bu ilginin uzun bir süre daha devam edeceğine işaret ediyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji O da Artık Bir İnternet Devi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement